hond en kat knuffel

Vrijdag 14 april 2017 jubileum in Hillegom

Twintig jaar geleden op deze dag, 14 april 1997, nam Lodewijk Kamps de eenmanspraktijk van Peter Prins over.

Bij Sterkliniek Dierenartsen Hillegom/Nieuw-Vennep is 14 april 2017 een feestelijke dag. Precies die dag maar dan 20 jaar ervoor, zette Lodewijk Kamps zijn handtekening onder de overname van de Hillegomse eenmanspraktijk van dierenarts Peter Prins.

Menig Hillegommer krabde zich achter de oren. Peter Prins was tenslotte een gevestigde naam en wat zijn trouwe klanten betrof dé dierenarts uit de bollenstreek. Lodewijk kon als 34-jarige jongeman zijn borst dus nat maken.

De door Peter Prins 'opgevoede' diereigenaren kregen ineens te maken met andere diergeneeskundige inzichten en de andere benadering van dieren en hun baasjes. De één vond het geweldig, de ander vond het maar niks. Lodewijk zou verstrooid zijn, er soms geen verstand van hebben en voor ’n enkele hond zelfs bang zijn.

Er werd heel wat afgekletst over die nieuwe dierenarts in Hillegom. Lodewijk liet zich er niet door van de wijs brengen en zette zijn streven in het optimaliseren van dierenwelzijn stug door. En langzaamaan begon dierminnend Hillegom zich te vinden in deze dierenarts.

In de afgelopen 20 jaar is veel gebeurd, veranderd en verbeterd.

Neem alleen al het pand. De operatiekamer zat toen aan de Weeresteinstraat en de behandelkamer aan de Maerten Tromp straat. En maar rennen door de tuin en het achterliggende woonhuis tja, dat was nou eenmaal de kortste weg…

En zie wat er nu staat. Tweehonderdtwintig vierkante meter werkruimte over drie verdiepingen.

2005 werd overigens ook een belangrijk jaar. Toen tekende Lodewijk opnieuw. Dit keer om de maatschap aan te gaan met Bernadette v.d Brink-van Schie. Samen leiden zij al 12 jaar het 16 man-tellende diergeneeskundig team en staan zij garant voor de 24-uurs mentaliteit.

Natuurlijk vonden er de afgelopen 20 jaar nog veel meer veranderingen plaats, daar op die plek tussen de Weerestein en Maerten-Tromp in Hillegom. Zoals dat overal gaat. Met een lach en soms een traan.

Vrijdag 14 april 2017 zal dan ook bol staan van de anekdotes en ophalen van herinneringen allemaal geboren op die ene vaste plek in Hillegom. Zo zie je maar, je hoeft niet eens te verkassen om leven in de brouwerij te houden.