hond en kat

Dierendag 2018 bij Sterkliniek Hillegom

Elk dier verdient wat extra liefde op dierendag. Dit jaar heeft Sterkliniek Hillegom deze liefde omgezet in financiële steun voor Stichting Bevordering Huisdieren Welzijn.

Terwijl het nieuws bol staat van de nieuwe wetsvoorstellen ter verbetering van dierenwelzijn, dragen ook wij ons steentje bij. Ieder jaar willen wij iets doen voor een organisatie die zich bezig houdt met dieren die wel wat hulp kunnen gebruiken.

Dit jaar kozen wij voor een doel waar wij al eerder voor kozen. Waarom? Omdat wij hier volledig achterstaan. De stichting die wij kozen maakt medische hulp voor huisdieren mogelijk in situaties waarbij het met de baasjes minder goed gaat.

Stichting Bevordering Huisdieren Welzijn

Niet voor niets kozen wij opnieuw voor de Stichting Bevordering van Huisdierenwelzijn. Zij zorgen voor de financiële middelen wanneer een huisdier onverhoopt acuut medische hulp nodig heeft en het baasje dit niet kan betalen.

Voordat de eigenaren een beroep kunnen doen op deze steun in de rug moeten zij aan een aantal voorwaarden voldoen. Het is dus niet zo dat een persoon maar dieren aan kan schaffen zonder dat zij daar eigenlijk echt voor kunnen zorgen.

Het gaat om mensen die in minder rooskleurige omstandigheden terecht zijn gekomen en het huisdier al hadden. Vaak hun troost in bange dagen. Maar ook die dieren kunnen plotseling medische hulp nodig hebben en dan?

Dan komt Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn een helpende hand bieden.

Geen geld in eigen zak

De Stichting Bevordering Huisdieren Welzijn steekt de ontvangen gelden puur en alleen in de kosten voor dieren die medische hulp nodig hebben.

Van de donaties worden geen salarissen of andere onkosten voor de vrijwilligers betaald. Wanneer het nodig is rijden zij met de eigen auto en telefoneren zij met het eigen mobieltje.

Kantoor vindt plaats aan huis bij de vertegenwoordiger van betreffende regio. Huur voor opslag of huisvesting van het één of ander is niet nodig. Kortom, zo min mogelijk kosten worden gemaakt.

De energie die vrijwilligers in de stichting steken is uiteraard onbetaalbaar. Wat de organisatie van deze stichting doet is het netwerk bijhouden van dierenartsen en tussenpersoon zijn van bewindvoerende instanties, eigenaren en dierenartsen.

Prachtig werk met groot resultaat!

Onze dierendagactie

Het was eigenlijk heel simpel: geld inzamelen. En elke euro die een klant bij ons achterliet ter donatie hebben wij aan het eind van de rit verdubbeld. Daarnaast verkochten wij voor een habbekrats leuke gadgets waarvan de opbrengst uiteraard ook in de pot terecht kwam.

En zo sprokkelden wij op dierendag 2018 een leuk bedrag bij elkaar. Na de verdubbeling kwamen wij op een donatie van €625,00. Een bedrag waar de stichting enorm blij mee was.

Hoe helpt u zelf mee

Het klinkt afgezaagd maar er is gewoon geld nodig - mooier kunnen we het niet maken. De stichting heeft als doel zeker 150 dieren per kalenderjaar te kunnen helpen.

Ook dieren van de minima breken soms een poot, krijgen een baarmoederontsteking of worden om andere reden ziek en daardoor doodongelukkig.

Noodzakelijk medisch ingrijpen is dan echt nodig maar brengt kosten met zich mee.

Op onze balies staat altijd wel een box of pot waarin een donatie gedaan kan worden als men dat wil.

Uiteraard kan ook online gedoneerd worden via Stichting Bevordering Huisdieren Welzijn.