Lotte van der Raad

Dierenarts Lotte van der Raad met hond

Dierenarts

Sinds mijn kindertijd wist ik al dat ik later dierenarts zou worden. Ik ben samen met mijn drie zusjes in Zwaanshoek opgegroeid tussen de dieren en nam al snel de zorg van zieke dieren op me.

Op de boerderij van de buren hielp ik met de verlossingen van lammetjes en kalfjes en zorgde ik ervoor dat ik zelfs 's nachts geen geboorte of keizersnede zou missen.

Mijn passie voor dieren is altijd gebleven en ik heb geen moment spijt gehad van de keuze voor dit beroep.

Het geeft zoveel voldoening als je ervoor kan zorgen dat een dier zich weer beter voelt. Ik vind het steeds weer een leuke uitdaging om samen met het verhaal van de eigenaar, de signalen van het dier en moderne technieken te kunnen achterhalen wat er aan de hand is.

Ik probeer dit binnen de reguliere diergeneeskunde op zo'n holistisch mogelijke wijze te doen. Het welzijn en de kwaliteit van leven van het dier zijn daarbij het allerbelangrijkste.

Tijdens een consult probeer ik altijd een manier te vinden om het dier met zo min mogelijk stress te behandelen.

Interesses en nascholing

Na het afronden van de studie Diergeneeskunde in Gent en wat heerlijke jaren in België ben ik samen met mijn partner Robin in het centrum van Hillegom gaan wonen.

De droom om als dierenarts bij AniCura Hillegom te gaan werken kwam uit.

Mijn specialisatie is gezelschapsdieren en mijn expertises zijn tandheelkunde, gedrag en dermatologie. 

Recent heb ik drie sessies nascholing gedaan voor lasertherapie. Vorig jaar heb ik voor dermatologie twee nascholingen gevolgd en in de toekomst plan ik om me daarin verder te specialiseren.

Actieve beestenboel

Thuis hebben we twee hondjes: een lieve Sheltie Evy en een ondeugend Pinchertje Luca. Drie hangoordwergkonijntjes, drie Wyandotte krielkippen, twee minivarkens Ubbel en Timo en vier Shetland pony's.

Mijn hobby's zijn paardrijden en lange wandelingen maken met onze hondjes in de duinen en op het strand. Met mijn hondje Evy doe ik behendigheid en gehoorzaamheid, Luca houdt meer van spelletjes en speuren.

Om zelf fit te blijven ga ik hardlopen, zwemmen en doe ik regelmatig yoga. Daarnaast houd ik erg van gezelligheid en ga ik regelmatig met vriendinnen of mijn zusjes de stad in.

Vorig jaar ben ik moeder geworden van een dochtertje - Liva. Ik vind het heerlijk om te zien hoe ze nu al kan genieten van een leven met dieren.