Dierenarts en praktijkmanager

Ik ben Tobias en sinds 2010 ben ik praktijkmanager van deze kliniek in Steenwijk. Bij AniCura Het Ravelijn staat uw huisdier centraal. Wij willen uw dier gezond maken en houden!

Waar mijn passie voor dieren begon

Van jongs af aan ben ik veel met dieren geweest. Op de boerderij, waar ik ben opgegroeid, liepen honden, katten, kippen, paarden, schapen en varkens. Mijn ouders vonden het belangrijk dat mijn broer en ik ook de dieren verzorgden. Zo leerde ik op jonge leeftijd al veel over verschillende dieren.

Van koeien tot gezelschapsdieren

Welke opleiding ik na mijn middelbare school wilde gaan volgen, wist ik al redelijk snel. Namelijk diergeneeskunde.

Na mijn afstuderen in 2000, werkte ik een jaar in Maasland als dierenarts waar ik allerlei soorten dieren behandelde. Het ene moment voerde ik een keizersnede uit bij een koe, en het andere moment gaf ik kittens hun eerste vaccinaties.

Chirurgie, interne geneeskunde en orthopedie

Ik heb een specialisatie in chirurgie gevolgd aan de Universiteit van Utrecht. Ook ben ik mij meer gaan toeleggen op geneeskunde voor gezelschapsdieren. Ook heb ik me verder ontwikkeld in de interne geneeskunde en chirurgie van kleine huisdieren, zoals konijnen en ratten.

Bij de spoedkliniek in Amsterdam, tegenwoordig het MCD, heb ik veel geleerd over intensieve zorg en spoedpatiënten. De kennis en ervaring die ik tijdens mijn carrière heb opgedaan, gebruik ik voor de zorg van uw dier.

Een andere expertise van mij is orthopedie. Dat beteken dat ik veel aan het opereren ben.

Het is in deze vakgebieden belangrijk om heel precies te werken. En dat vind ik er juist leuk aan.

Mijn huisdieren

Thuis heb ik een hond die Bolle heet, een kat Schurfie, drie geiten, twee ezels, een paard en een pony.

Als ik niet in de kliniek ben, ben ik graag actief bezig. Zo doe ik aan adventure racen, trailrunnen paardrijden en survival.