Dierenarts

Mijn naam is Anne Dijkshoorn en ik werk als dierenarts bij AniCura Het Ravelijn in Steenwijk.

Expertises en nascholingen

Mijn expertises zijn oogheelkunde en interne geneeskunde. Hierover volg ik dan ook regelmatig nascholing. Zo heb ik de modulaire cursus voor oogheelkunde gevolgd en ik mag meelopen met een dierenoogarts in Amsterdam.

Ik heb ook interesse in de geneeskunde voor konijn en knaagdieren. Zo ga ik regelmatig naar het Konijn & Knaagdieren symposium en heb ik verschillende cursussen gevolgd over deze dieren. Ik zit in de landelijke Werkgroep Konijn. Deze werkgroep organiseert nascholingsavonden waar ik met andere dierenartsen casussen van patiënten bespreken.

Het is fijn om bij te leren, zodat ik elk dier de beste zorg kan bieden.

Meelopen met dierenartsen in Nieuw-Zeeland

Na mijn middelbare school ben ik tijdens een tussenjaar naar Nieuw-Zeeland gegaan. Daar heb ik met verschillende dierenartsen mogen meelopen. Toen wist ik zeker dat ik dierenarts wilde worden.

Toch blijft het soms een lastig beroep. Vooral als je een dier graag wilt helpen maar een behandeling niet meer werkt of als er geen andere behandelingen meer zijn. Wat ik wel enorm leuk vind aan mijn werk is de diversiteit en afwisseling van de werkzaamheden. De ene keer ben ik een gebit aan het behandelen, en het andere moment sta ik in de operatiekamer. Dat maakt dierenarts zijn een fantastisch beroep!

Pesse en Rio

Voordat ik mijn twee katten Pesse en Rio kreeg, ving ik altijd dieren op uit de kliniek. Dat was heel makkelijk omdat ik toen boven de kliniek woonde. Toch wilde ik op een gegeven twee eigen katten. Dat werden dus Pesse en Rio, twee kittens van een boerderij.

Pesse bleek een zeldzame auto-immuun ziekte te hebben. Hij kreeg plotseling allemaal gaten in zijn huid en zat onder de zweren. Met behulp van zware medicatie is hij er toch bovenop gekomen. Hij is wel een stuk kleiner dan Rio en loopt een beetje anders, maar is de meest aanhankelijke kat ooit.

Rio is een rode kater en heel lief in huis. Hij is wel erg moeilijk bij de dierenarts. Helaas heeft hij verkalking in zijn nieren en moet hij af en toe naar de kliniek. Het is erg gek om dan als eigenaar in de kliniek te staan. Gelukkig gaat het tot nu toe goed met Rio.