Oogheelkunde

Heeft uw hond of kat last van de ogen? Denk aan hoornvliesbeschadiging of komt er bloed uit het oog? Dierenarts Anne Dijkshoorn is onze expert op het gebied van oogheelkunde.

Neem direct contact op bij oogproblemen

Als er iets mis is met de ogen van uw huisdier, valt dat vaak snel op. Het is dan ook belangrijk om snel contact op te nemen als u verandering aan de ogen opmerkt.

Neem direct met ons contact op als:

Expert in oogheelkunde

Dierenarts Anne Dijkshoorn heeft zich toegelegd op de behandeling van oogziekten. Anne volgt regelmatig nascholing over oogheelkunde en loopt met dierenarts-specialisten van andere dierenziekenhuizen mee. Op deze manier kunnen zorg van hoge kwaliteit aan uw dier geven als hij last heeft van oogproblemen.

Oogonderzoek

Heeft uw dier last van de ogen? De dierenarts doet eerst onderzoek om erachter te komen wat er aan de hand is. De dierenarts onderzoekt onder andere de oogleden, slijmvliezen en het hoornvlies.

Soms is een uitgebreider onderzoek nodig om de beste behandeling te kunnen bepalen.

Lees meer over de verschillende oogonderzoeken:

Wilt u onderzoek laten doen naar erfelijke oogziekten bij uw hond? Onderzoek naar erfelijke oogziekten moet gedaan worden als u met uw hond wilt fokken. Zo’n ECVO-onderzoek wordt alleen gedaan door een dierenarts-specialist. Bekijk de pagina waar u voor een ECVO-onderzoek terecht kunt.

Behandelingen van oogziekten

Blijkt uit onderzoek dat uw dier een operatie nodig heeft om het oogprobleem te verhelpen? Wij hebben alle middelen in huis om verschillende oogoperaties en -behandelingen uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een loepbril en een speciale operatiemicroscoop om het oog goed te kunnen zien.

Lees meer over de verschillende operaties en behandelingen van oogziekten.

Andere behandelingen zijn: