Helma Vos Het Ravelijn

De vachtverzorging bij een langharige kat is erg belangrijk. Ook bij een kortharige kat is een bezoek aan de kattentrimmer soms nodig, bijvoorbeeld bij overgewicht.

Steenwijk - Het Ravelijn

Het Ravelijn 2 8332 GN Steenwijk
Routebeschrijving 0521 - 32 02 12

Afspraak maken voor trimmen

Helma de Vos is van maandag tot en met vrijdag aanwezig in de kliniek. Neem direct met haar contact op voor het maken van een afspraak via 06 – 12 29 16 70.

Trimsalon Het Ravelijn in Steenwijk

Heeft uw hond, kat of konijn een trimbeurt nodig? De gediplomeerde trimster Helma verzorgt met liefde de vacht van uw huisdier. U kunt hier terecht voor onder andere: scheren, wassen, ontwollen, effileren en nagels knippen van uw kleine hond. Grote honden en plukhonden kunnen niet meer aangenomen worden.

Over trimster Helma de Vos

Trimster Helma de Vos heeft in 2001 haar diploma voor hondentrimster behaald. Sindsdien heeft Helma in verschillende trimsalons gewerkt en hierdoor veel ervaring opgedaan. Zo heeft ze haar kennis uitgebreid naar de vachtverzorging van katten en konijnen.

Tarieven trimmen hond en kat

Bekijk hieronder onze tarieven voor het trimmen van uw hond en kat.

  • hond - € 40,00 per uur
  • kat - € 40,00
  • kat met lichte verdoving – vanaf
    €87,

Het trimmen van grote honden en plukhonden is helaas niet meer mogelijk.

U kunt er ook voor kiezen om uw hond zonder wassen te laten trimmen. Hierdoor wordt de behandeling goedkoper. Dit is alleen mogelijk als u uw hond schoon en droog brengt.

Voor het beste resultaat, raden wij u de volledige behandeling aan.

Neem voor een prijs op maat contact op met trimster Helma de Vos op telefoon nummer 06 – 12 29 16 70.

Afspraak trimsalon annuleren

Annuleert u uw afspraak 24 uur van tevoren? Dan is annuleren gratis.

Als u uw afspraak binnen 24 uur annuleert, wordt 50 procent van de kosten voor de geplande behandeling doorberekend.

 

Trimmen kat

De vacht van uw kat is misschien niet het eerste waar u aandenkt voor een bezoek aan de dierenarts of het risico van aandoeningen. Maar ook bij een kattenvacht kunnen ongezonde situaties opspelen. Met het op tijd trimmen van uw kat kunt u veel ongemak bij uw kat voor zijn. Soms is het nodig om hiervoor naar een dierenarts te gaan.

Lees hier wat trimmen inhoudt en wanneer het beter is om naar een trimsalon of dierenarts te gaan. 

Klitten in de vacht van uw kat

Een kat met lange haren heeft veel kans op klitten. Dit geeft vaak veel ongemak. 

Het is belangrijk om te voorkomen dat uw kat klitten krijgt. Klitten kunnen ervoor zorgen dat uw kat continu pijn heeft. Daarnaast kan de vacht door klitten gaan vervilten.

Bij vilt is een klit zo vast en hevig verweven geraakt, dat er een soort ‘plakkaat’ of ‘viltplek’ is ontstaan. Deze viltplek trekt de huid van uw kat vaak strak, waardoor uw kat pijn en minder bewegingsvrijheid heeft.

Ook heeft uw kat meer kans op parasieten.

Ziet u een klit bij uw kat?

U kunt proberen deze klit er zelf uit te knippen of te scheren. Houd wel in gedachten dat één verkeerde beweging meer schade kan veroorzaken dan gepland. Zorg ervoor dat iemand anders uw kat vast/rustig houdt.

Weet u niet zeker of u de klit of viltplek (helemaal) weg krijgt? Schakel dan een trimmer of uw AniCura dierenkliniek in.

Heeft mijn kat kans op klitten?

Bij een aantal katten is de kans op klitten en een slechte vachtverzorging groter. Bijvoorbeeld bij:

Katten met overgewicht en oudere katten zijn helaas niet altijd meer in staat de gehele eigen vacht goed te verzorgen.

Naar de trimsalon met uw kat

Tegenwoordig zijn er niet alleen hondentrimsalons, maar ook trimsalons speciaal voor katten.

Bij de trimsalon wordt de vacht van uw kat verzorgd door uw kat goed te kammen, borstelen en eventueel scheren.

Doordat de losse wollen haren bij de trimsalon worden verwijderd, heeft uw kat minder grote kans om klitten te ontwikkelen. Een trimbeurt kan ook helpen om haarballen te verminderen.

Is het moeilijk om uw kat zonder erge stress te vervoeren? Vraag bij uw AniCura dierenkliniek of de trimsalon naar de mogelijkheden van een kattentrimmer aan huis.

Scheren kat

Uw kat wordt meestal alleen geschoren uit noodzaak: wanneer klitten of vervilte plekken niet meer uit de vacht gekamd of geknipt kunnen worden.

Er zijn ook katteneigenaren die de kat graag scheren voor comfort van het dier.

De kat wordt kort geschoren, maar niet kaal geschoren. Er zijn verschillende ‘trims’ die een salon bij uw kat kan uitvoeren.

Hoe vaak moet mijn kat naar de trimsalon?

Het ligt aan de vacht en gezondheid van uw kat hoe vaak u naar de trimsalon moet.

Voor kortharige katten, zoals de Europese, Britse of Oosterse korthaar, kan het elke drie maanden (als uw kat zelf de onderwol niet onder controle kan houden), terwijl het voor langharige katten het beste is om zo’n twee keer per jaar naar de trimsalon te gaan.

Heeft uw kat aanleg voor klitten of vervilting, bijvoorbeeld door een druk buitenleven of moeite met zichzelf schoonhouden? Overleg dan met uw dierenarts wat voor uw kat het beste is. 

Door uw kat regelmatig naar de kattentrimmer te brengen, gaat het borstelen thuis ook makkelijker.

Vachtverzorging van een langharige kitten

Voor zowel de kat als voor u heeft het voordelen om al jong te beginnen met de vachtverzorging van uw langharige kitten.

Borstel uw kitten op jonge leeftijd met een zachte borstel en biedt uw kitten daarna iets lekkers aan. Uw kat zal dan het verzorgen van de vacht met iets positiefs in verband brengen.

Naarmate uw kat ouder is, wordt de vachtverzorging belangrijker. Borstel dan met een hardere borstel de vacht van uw kat.

Stop altijd als uw kat aangeeft het borstelen niet meer leuk te vinden. Als u doorgaat, kan het borstelen voor uw kat een negatieve ervaring worden.

Naar de dierenarts voor kat trimmen

Lukt het niet om de vacht van uw kat te verzorgen? En gaat het ook niet bij de kattentrimmer? Neem dan contact op met uw AniCura dierenkliniek.

Soms is de kat te bang of te agressief om getrimd te worden. De dierenarts kan dan uw kat onder narcose brengen en zo de klitten verwijderen, of de vacht scheren.

Wat kost het trimmen van mijn kat?

De kosten van het trimmen hangen af van de benodigde vachtverzorging en uw kat. Neem voor meer informatie contact op met uw trimmer of uw kliniek.

Twijfels of vragen?

Twijfelt u of uw kat naar een trimmer moet, of heeft u een vraag over vachtverzorging? Neem contact op met ons.

Steenwijk - Het Ravelijn

Het Ravelijn 2 8332 GN Steenwijk
Routebeschrijving 0521 - 32 02 12