Een kat verzorgt zichzelf meestal prima. Hij wast zich goed en vaak, en een regelmatige wandeling door het huis of de straat houdt hem actief. Is uw kat niet helemaal zichzelf? Ziet zijn vacht er minder glanzend uit? Of is hij minder actief dan normaal?

Helmond - Bijsterveld

’t Bijsterveld 3 5701 GW Helmond
Routebeschrijving 0492 - 525 348

Dat zou door zijn voer kunnen komen, bijvoorbeeld omdat hij bepaalde voedingsstoffen niet of te weinig binnenkrijgt.

Het zou ook kunnen dat uw dier andere verzorgingsproducten goed kan gebruiken, die u nu niet in huis heeft.

Het is dan verstandig om advies in te winnen bij de dierenarts over kattenvoer en andere verzorgingsproducten, zodat uw kat snel weer de oude kan worden.

Waarom zijn verzorgingsproducten voor de kat zo belangrijk?

Veel gezondheidsproblemen bij katten worden, net als bij mensen, veroorzaakt door verkeerde voeding. Denk aan haaruitval, blaasgruis of allergische reacties.

Kwaaltjes kunnen door het overstappen op ander kattenvoer of andere verzorgingsproducten soms eenvoudig worden opgelost.

Daarnaast kan het na een operatie nodig zijn om bepaalde producten in huis te hebben. Uw dierenarts kan u precies vertellen welke voedingsproducten en andere verzorgingsproducten uw kat nodig heeft.

Zomaar experimenteren met nieuw voer is niet verstandig. Zolang niet duidelijk is waar uw kat last van heeft, loopt u het risico zijn ongemakken alleen maar te verergeren.

Wat voor verzorgingsproducten zijn er?

Uw dierenarts kan u adviseren over welk kattenvoer u het beste kunt voeren.

Heeft uw kat bijvoorbeeld gevoelige darmen, dan is een lichtverteerbare voeding aan te raden. Ook voor andere verzorgingsproducten kunt u terecht bij de dierenarts. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit:

Kattenshampoo

Het is belangrijk dat uw kat een mooie glanzende en schone vacht heeft. Meestal zorgt uw dier hier zelf voor, maar soms kan hij daar best wat hulp bij gebruiken.

Heeft uw kat last van haaruitval, dan kunt u dit probleem aanpakken met aangepast kattenvoer én een speciale kattenshampoo. Deze kunt u bij uw trimmer of dierenarts kopen.

Gebruik nooit uw eigen shampoo om de vacht van uw kat te wassen: dit kan juist leiden tot nog meer kale plekken en andere vachtproblemen.

Kosten van verzorgingsproducten

De kosten voor verzorgingsproducten zijn afhankelijk van wat uw kat nodig heeft. Ook spelen factoren als ras, leeftijd, grootte en de verdere gezondheid van uw kat mee. Uw dierenarts kan u hier meer over vertellen.

Wilt u meer weten over de winkelproducten van AniCura, of weet u niet precies welke producten uw kat nodig heeft? Neem contact met ons op voor verder advies.

Helmond - Bijsterveld

’t Bijsterveld 3 5701 GW Helmond
Routebeschrijving 0492 - 525 348