De beste start voor uw pup met het puppyconsult van AniCura

Er is geen leukere toevoeging aan een gezin dan een puppy! Wel is het goed om te weten wat er allemaal bij de groei, zorg en opvoeding van een puppy komt kijken. Daarom biedt AniCura een puppyconsult aan voor haar klanten.

Havelte

Molendwarsweg 3 7971 PT Havelte
Routebeschrijving 0521 - 34 12 75

Update: in verband met het coronavirus bieden we deze begeleiding nu niet aan. U leest het hier als we weer kunnen starten met de begeleiding. Of neem contact met ons op, zodat we u kunnen laten weten als we weer starten met het puppy consultatiebureau.

Puppy consultatiebureau

Een pup in huis is hartstikke leuk! Ze zijn vrolijk, speels en zien er ook nog eens ontzettend schattig uit. Maar er komt ook heel veel bij kijken. In de puppy periode maakt een puppy heel veel ontwikkelingen door, lichamelijk èn geestelijk. Puppy's groeien snel en helaas kan er altijd wat fout gaan.

Waarom het puppy consultatiebureau?

Het puppy consultatiebureau is voor pups van 12 weken tot en met 1 jaar oud. We houden samen met u de groei en ontwikkeling van de pup in de gaten, zodat medische problemen op tijd ontdekt kunnen worden.

De pups wennen aan kleine medische handelingen en maken ook op een prettige manier kennis met ons en de praktijk. Het wordt namelijk een feestje om te komen. U kunt ook altijd uw vragen aan ons stellen.

Hoe vaak en wanneer komt u langs

Het puppy consultatiebureau begint vanaf drie maanden oud. Vervolgens zien we uw pup met de leeftijd van:

Op zes maanden leeftijd vindt er nog een extra controle door de dierenarts plaats. En met twaalf maanden oud zien we u voor de jaarlijkse vaccinatie.

Kosten puppy consultatiebureau

Wanneer u de voeding bij ons op de kliniek afnemt is het puppyconsultatie bureau gratis. Wilt u toch graag deelnemen aan het consultatiebureau, maar neemt u de voeding niet bij ons af? Vraag dan gerust de assistentes wat de kosten van de sessies zijn.

Wat houdt het in?

Gewicht en voeding

Uw pup gaat bij elk bezoek op de weegschaal. Het is namelijk belangrijk om het gewicht en de groei goed in de gaten te houden. Het gewicht wordt bijgehouden op een groeicurve. De groei van kleine, middelgrote en grote rassen is heel verschillend. Een Jack russell is met 10 maanden al uitgegroeid, terwijl een Duitse dog op een leeftijd van 24 maanden oud is uitgegroeid.

Bij grote rassen komen weer sneller groeistoornissen voor door de langere groeiperiode dan bij de kleinere rassen. Afhankelijk van het formaat hond adviseren wij u over de voeding die het beste bij uw pup past.

Vlooien en wormen

We leggen u uit waarom het zo belangrijk is om te ontwormen of te ontvlooien. Ook geven we aan wanneer uw pup weer toe is aan de ontworming en informeren we u over de mogelijkheden tot ontlastingsonderzoek. We vertellen u alles over hoe u het beste teken en vlooien kunt bestrijden. En helpen graag bij het toedienen van de middelen.

Hoeveelheid slaap

Puppy's hebben oneindig veel energie. Maar is dit wel goed? Wat zegt dit over uw pup? En hoeveel moeten ze nu eigenlijk slapen? We leggen u alles uit over hoeveel rust een pup nodig heeft. Een uitgeruste pup in huis is een plezierige pup in huis.

Spelen en wandelen

Hoe gaat het wandelen? Hoeveel mag een pup eigenlijk wandelen? Zeker bij de grotere rassen willen we problemen aan het bewegingsapparaat vóór zijn. Op de juiste manier bewegen is voor een pup belangrijk en kan veel problemen voorkomen.

Gebit

We bekijken regelmatig het gebit om te kijken hoe de tanden en kiezen staan. En natuurlijk willen we het wisselen goed in de gaten houden. Een pup wisselt vanaf drie tot zeven maanden leeftijd. 

Het gebeurt helaas regelmatig dat de stand van het gebit afwijkend is of dat er tanden en kiezen blijven zitten. Wanneer er op tijd wordt ingegrepen kan schade aan het volwassen gebit voorkomen worden. Ook leggen we uit hoe u het gebit van uw hond kunt poetsen. Lees ook: puppygebit

Sterilisatie en castratie

Zijn bij uw reu beide balletjes wel ingedaald? Of wanneer wordt een teef voor het eerst loops? Vanaf welke leeftijd mag uw hond gesteriliseerd of gecastreerd worden? Is castratie wel altijd een oplossing? We leggen u de voordelen en nadelen uit van castreren en steriliseren.

Advies voor vakantie en meer

In de maanden april tot en met augustus zullen we wat extra vertellen over de vakantie. Waar moet u op letten als uw hond thuisblijft? En wat als u uw hond meeneemt? Zijn er extra voorzorgsmaatregelen nodig? Heeft uw hond extra vaccinaties nodig? We vertellen u alles over de vakantieperiode

In de maanden september tot en met december besteden we extra aandacht aan vuurwerk en vuurwerkangst. Hoe kunt u angst voor vuurwerk voorkomen en wat is de juiste manier van reageren als uw hond schrikt. 

Havelte

Molendwarsweg 3 7971 PT Havelte
Routebeschrijving 0521 - 34 12 75