veilig bezoek aan de dierenarts
Kom langs, juist nu

Stel bezoek aan dierenarts niet uit

Kom op tijd naar de dierenarts

Uit onderzoek blijkt dat een deel van de baasjes het bezoek aan de dierenarts tijdens corona nog even uitstelt. En dan vooral voor de vaccinaties en jaarlijkse gezondheidscontroles. We begrijpen deze voorzichtigheid natuurlijk, maar zien met het uitstellen van zorg vooral grote risico’s voor de gezondheid van huisdieren én mensen.

In al onze klinieken hebben we alle maatregelen genomen om veilig langs te komen bij de dierenarts.

Maak nu een afspraak bij uw kliniek

Veilig bezoek aan de dierenarts

Zoals altijd houden we ons aan zeer strenge hygiënische richtlijnen. Ook nu maken we regelmatig alle contactoppervlaktes grondig schoon, en gaan we hierin nog een stapje verder. We beperken het contact met u zoveel mogelijk en werken alleen op afspraak. Medewerkers met klachten blijven altijd thuis. 

Twijfelt u of uw dier zorg nodig heeft? Of is een bezoek aan de kliniek voor u lastig of niet mogelijk? Neem contact met ons op, dan denken we met u mee voor een oplossing.

Veilig naar de dierenarts

Onze maatregelen

Uitstellen van zorg bij huisdieren kan gevaarlijk zijn

U wilt natuurlijk niet dat uw dier onnodig rondloopt met pijn. Als u ziet dat uw dier niet helemaal lekker is, is er vaak al meer aan de hand dan u denkt. Dieren zijn namelijk meesters in het verbergen van pijn. Het is dus belangrijk om bij klachten gelijk contact met ons op te nemen. Als we er op tijd bij zijn kunnen we meer voor uw dier doen.

Neem bij klachten altijd contact op, en zeker als uw dier:

  • niet meer eet
  • veel overgeeft
  • sloom wordt
  • heel koud of juist heel warm aanvoelt
  • bleke tong heeft
  • grote wond heeft
  • dikke buik krijgt

Bescherm uw huisdier tegen ziekte

Vaccinaties en preventieve zorg zijn heel belangrijk om de verspreiding van zeer besmettelijke ziekten tegen te gaan. Door het uitstellen van vaccinaties zijn nu meer huisdieren onbeschermd. Hiermee is het risico op uitbraken van ziektes groter geworden. 

En wist u dat sommige van deze ziekten ook overdraagbaar zijn op mensen, zoals de ziekte van Weil? Dat willen we zeker nu natuurlijk voorkomen!

Met de jaarlijkse gezondheidscontrole kijken we uw dier goed na om eventuele kwalen zo vroeg mogelijk te ontdekken. Hoe eerder we erbij zijn, hoe meer we vaak voor uw dier kunnen doen. 

 

Juist nu is vaccineren en preventieve zorg voor uw huisdier noodzakelijk

Maak nu een afspraak bij uw kliniek