Bouvien Brocks - dierenarts, specialist

Dierenarts-specialist chirurgie dipl. ECVS

Ik ben Bouvien Brocks. In 2001 ben ik afgestudeerd als dierenarts, gevolgd door een opleiding tot specialist chirurgie van de gezelschapsdieren (honden, katten, hamsters, konijnen).

Bij deze opleiding tot specialist ben ik door meerdere specialisten getraind in diagnostische en therapeutische aanpak van de orthopedische, neurochirurgische en algemene chirurgie (van neus tot aan de staart).

In 2009 heb ik een examen gedaan om uiteindelijk diplomate te mogen worden van het European College of Veterinary Surgeons (ECVS).

Specialistische kennis voor alle dierenliefhebbers

Met mijn collega Jenny Buijtels heb ik een lezingenbedrijf Vetami, waarin we voor dierenartsen en paraveterinairen lezingen en practica verzorgen. Daarbij bestaat ook de mogelijkheid tot een digitaal consult voor dierenarts en diereigenaar op 20 vakgebieden. We hopen daarmee de specialistische kennis nog beter beschikbaar te maken voor alle dierenliefhebbers.

Na 13 jaar lesgeven aan studenten diergeneeskunde in Utrecht en het opleiden van enkele jonge specialisten ben ik aan de slag gegaan bij Anicura Dierenkliniek Eersel. Mijn focus in de kliniek ligt naast de algemene chirurgie (van hygiene tot operatie) op de urologie: van lekken tot niet meer kunnen plassen. Hierin werk ik veel samen met Hanneke om de beste zorg te kunnen leveren.

Balans werk privé

Ik heb een Golden Retriever, genaamd Woef, en twee katten. Gelukkig heten zij niet Miauw, maar Swieber (gevonden in de tuin van dierenkliniek Eersel) en Gin (een ginger-cat, gevonden onder de viskraam).

Daarnaast hebben mijn man en ik ook een gezin met 5 mensenkinderen: veel gezelligheid dus met goed eten en heerlijke wijnen.

Vragen of twijfels over uw dier?

Wilt u meer weten over de specialisatie van Bouvien, of wilt u een afspraak maken, bijvoorbeeld specifiek voor haar specialisatie in de chirurgie? Neem contact met ons op.

Neem contact op