Alle katten hebben van jongs af aan wormen; al in de moedermelk zitten spoelwormlarven. Zijn katten eenmaal volwassen, dan komen ze daarnaast in contact met kleine larven in hun omgeving. Bijvoorbeeld door het eten van rauw vlees of door contact met besmette ontlasting van andere katten.

Kruiningen

Hoofdstraat 63 4416 AC Kruiningen
Routebeschrijving 0113 - 851 121

Oorzaak van wormen bij uw kat

Ook de lintworm wordt overgebracht door het eten van rauw vlees, maar ook via vlooien en luizen kan een kat wormen krijgen.

Ziekte door wormen

Jonge dieren hebben meer kans op ziekte door wormen dan oudere dieren. Echter; alle besmette katten vormen een risico om mens en soortgenoot te besmetten.

Bij zeer jonge kittens kunnen wormen in het ergste geval leiden tot een darmafsluiting. Hieraan kan een kitten overlijden.

Ontwormen kat

Helaas zijn de eerste symptomen van wormen niet zichtbaar. Door het toedienen van een wormenkuur kunt u dus veel ellende bij uw kat voorkomen.

Wormenkuur voor uw kat

Door uw kat regelmatig te behandelen met een wormenkuur kunt u voorkomen dat uw huisdier ziek wordt door de wormen.

Wanneer en hoe vaak is ontworming van uw kat nodig?

Katten moeten hun hele leven periodiek ontwormd worden. Het ontwormingsschema is als volgt:

Buitenkatten komen vaak in aanraking met parasieten. Maar ook als uw kat niet buiten komt is het belangrijk om de kat te ontwormen.

U kunt zelf namelijk ongemerkt parasieten van buiten naar binnen lopen waardoor uw kat alsnog in aanraking komt met de wormen. 

Welk ontwormingsmiddel is geschikt voor uw kat?

Er zijn verschillende middelen op de markt om uw kat te ontwormen: ontwormingstabletten, ontwormingspasta’s en spot-on (druppels). Wanneer u een ontwormingsmiddel kies, let dan op de volgende dingen:

Tot slot is elke kat anders. De ene kat vindt het geen probleem om een wormenkuur in de vorm van een pasta op te eten, de ander vindt het verschrikkelijk.

Sommige katten krijgen huidirritatie van nekdruppels. Als uw kat een gevoelige huid heeft, is het verstandiger om een pasta of tablet te gebruiken.

Kosten voor het ontwormen van uw kat

De kosten van een ontwormen van uw kat of kitten hangen af van het soort middel dat u gebruikt.

De medewerkers van uw kliniek geven graag advies over welke kuur het beste is voor uw kat. Dat hangt onder meer af van het gewicht van uw huisdier en welke manier van het toedien de voorkeur heeft.

Wilt u meer weten over de ontworming van uw kat of denkt u dat uw kat last heeft van wormen? Neem dan contact met ons op. Zij kunnen u alles vertellen over de verschillende wormenkuren en de kosten.

 

Honden moeten ook ontwormd worden. Lees meer over het ontwormen van uw hond.

Kruiningen

Hoofdstraat 63 4416 AC Kruiningen
Routebeschrijving 0113 - 851 121