Sarah Descamps - dierenarts

Dierenarts

Expertise: gedrag, interne geneeskunde en konijnen en knaagdieren

Passie en liefde voor dieren

Ik ben Sarah Descamps en ben sinds 1 oktober 2019 werkzaam zijn bij AniCura Dierzorg.

Mijn passie en liefde voor dieren was als kind al zeer sterk aanwezig. Het was een raadsel waar deze liefde vandaan kwam, want in mijn hele familie waren er geen dieren aanwezig.

Al heel vroeg had ik dus als kind al beslist om mijn leven aan dieren te wijden en heb ik steeds hard gewerkt zodanig dat ik naar de universiteit kon om dierenarts te worden.

Van lab naar praktijk

In 2018 heb ik mijn kinderdroom waargemaakt en ben ik afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit van Gent. Om mijn interesse in wetenschap en het onderzoek een kans te geven ben ik dan gaan werken als doctoraatstudent in het labo van Virologie aan de faculteit Diergeneeskunde.

Na een jaar werd het duidelijk dat ik het werken met dieren en ook de omgang met mensen enorm miste, waardoor ik de sprong gewaagd heb om alsnog de praktijk in te gaan. Ik ben dan ook heel blij dat ik de kans krijg om in dit mooie team mijn passie voor de diergeneeskunde verder te zetten en mensen bij te staan in de verzorging van hun dier.

Expertise

Ik hoop vooral mijn kennis verder uit te breiden over gedrag, interne geneeskunde en konijnen en knaagdieren. Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van andere disciplines binnen de diergeneeskunde die zeer interessant zijn waar ik me misschien in de toekomst verder op zal toespitsen.

Uit Antwerpen

Oorspronkelijk ben ik van Antwerpen en op dit moment woon ik nog in het Gentse. Mijn partner en ik hebben echter al kunnen proeven van het mooie Zeeland en zien dus in de nabije toekomst hiernaar toe te verhuizen zodat ik ook dichter bij de praktijk zal wonen. Het zal een grote verhuizing worden, want al onze diertjes zullen ook meekomen: vijf katten, één hond en twee cavia’s.

Naast mijn halftijdse werk bij AniCura Dierzorg ben ik ook werkzaam als dierenarts bij Dierenartsenpraktijk A.J. Diender in Vlissingen.

Afspraak of meer informatie?

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag? Neem contact met ons op.