Dierenarts opereert hond

Onze expertises

Heeft uw dier een behandeling of onderzoek nodig? Wij gaan hierin een stapje verder dan de gewone dierenarts. Lees hier meer over onze uitgebreide kennis, nieuwste apparatuur en verdere mogelijkheden voor uw dier.

Onze andere expertises

Interne geneeskunde

Heeft uw hond of kat moeite met plassen? Heeft hij of zij last van braken, diarree of vermagering? Interne geneeskunde gaat over alles wat te maken heeft met organen zoals de nieren, maag, lever en darmen.

Door onderzoek te doen zoals urineonderzoek, bloedonderzoek en het maken van röntgenfoto's, komen we erachter waar de klachten vandaan komen. Zo komen we tot een juiste diagnose en behandeling.

Lees ook:

Orthopedie

Loopt uw hond of kat kreupel? Als uw dier pijn heeft bij bewegen is goed orthopedisch onderzoek aan de gewrichten belangrijk.

Onderdeel van dit onderzoek is het maken van röntgenfoto. In Heinkenszand kunnen we hoge kwaliteit digitale röntgenfoto’s maken. Indien nodig werken we nauw samen met enkele orthopedische specialisten. Zo kunnen we ook de kleinste afwijkingen vaststellen.

Sommige orthopedische ingrepen voeren we zelf uit, denk aan kruisband operaties van dieren tot 15 kg, amputaties en het zetten van pinnen bij botbreuk. Voor andere ingrepen verwijzen we u door naar goede specialisten.

Om problemen tijdens het fokken te voorkomen of om heupproblemen uit te sluiten, kunnen wij ook officiële HD- en ED-foto's maken en ter beoordeling naar de Raad van Beheer versturen.

Lees ook:

Intensive care (IC)

Soms is uw dier zo ziek dat hij of zij wordt opgenomen op de intensive care van onze kliniek. Uw dier blijft dan voor een periode overnachten in de kliniek. Wij kunnen als het nodig is uw dier ook ‘s nachts in de gaten houden of bijvoorbeeld medicijnen geven.

Op de IC heeft uw dier een eigen ruimte met beademingsapparatuur. Ook zijn honden, katten en konijnen of knaagdieren gescheiden van elkaar.

Is uw dier opgenomen op de IC? Wij bellen u regelmatig om te vertellen hoe het gaat. Uiteraard mag u ook op bezoek komen. Neem vooraf wel even contact op zodat wij u goed kunnen ontvangen.

Dermatologie

Dermatologie gaat over huidziektes. Uw dier kan bijvoorbeeld last hebben van jeuk, ontstoken plekken of roodheid op de huid. In veel gevallen kan dit te maken hebben met een allergie voor bijvoorbeeld pollen, mijt of voedsel. Een allergietest geeft duidelijkheid over mogelijke allergieën.

Lees ook:

Laparoscopie

 

Soms is een kijkoperatie nodig om erachter te komen waar uw dier last van heeft. De dierenarts kijkt met een scoop met daarop een camera in de buik. Dit heet een laparoscopie. Van deze behandeling heeft uw dier weinig last, omdat de wond klein is. Hij of zij herstelt sneller dan bij een gewone buikoperatie.

Naast de kijkoperatie kan ook de sterilisatie bij uw hond gedaan worden met een laparoscopie.

Gebitsbehandeling

Stinkt uw dier uit zijn of haar mond? Is het tandvlees rood of ontstoken? Laat het gebit van uw dier één keer per jaar controleren door de dierenarts.

Gebitsproblemen kunnen namelijk erger worden en vervelende en zeer pijnlijke ontstekingen veroorzaken. Hierdoor kan uw dier niet alleen tanden verliezen, maar ook gezondheidsproblemen krijgen, bijvoorbeeld ontstekingen in organen.

Ook goede gebitsverzorging bij uw hond en kat is belangrijk. Hoe poetst u de tanden van uw hond of kat? Bekijk hier het filmpje.

Lees ook:

Oogheelkunde

Heeft uw hond of kat problemen met het oog? Bijvoorbeeld een oogzweer die maar niet herstelt? Dierenarts Justyna Karolewska heeft veel kennis over het onderzoek, de diagnostiek en de behandeling bij oogprobemen.

Wij hebben de apparatuur in huis om de binnen- en buitenkant van het oog van uw dier uitgebreid te onderzoeken. Dit zonder dat uw dier hier veel last van heeft. Zo helpen we met een juiste diagnose. Gelukkig kunnen veel problemen aan het oog eenvoudig verholpen worden, bijvoorbeeld met oogzalf of -druppels.

Soms is er een oogoperatie nodig. We bespreken dit dan met u en verwijzen u als nodig door naar een specialist op dit gebied.

Stressvrije opname

Een opname kan erg stressvol zijn voor uw hond, kat, konijn of knaagdier. Onze kliniek heeft een uitgebreide mogelijkheid om dieren op te nemen in een zeer goed uitgeruste opnameruimte. Er is:

  • een aparte opnameruimte voor honden
  • een aparte opnameruimte voor katten
  • een aparte opnameruimte voor konijnen en knaagdieren

Om zo de rust voor de dieren zoveel mogelijk te verzekeren.