Specifieke zorg voor uw cavia.

Deventer - Zandweerd

Constantijn Huygensstraat 35 7412 MD Deventer
Routebeschrijving 0570 641 134

Zo houdt u uw cavia fit en gezond

Door goed te kijken naar uw cavia, kunt u zien hoe het met zijn gezondheid is gesteld. Is hij alert? Ziet zijn vacht er goed uit? Drinkt en eet hij goed?

Dat laatste is van levensbelang, omdat de darmen in beweging moeten blijven. Heeft uw cavia problemen met eten, ga dan zo snel mogelijk naar de dierenarts. Sowieso is het van belang om bij eetproblemen het gebit van uw cavia te controleren.

Lange tanden

Zijn de tanden bijvoorbeeld te lang of staan ze scheef, dan krijgt het beestje letterlijk niks naar binnen. De dierenarts kan dit verhelpen door de tanden te slijpen (dit is minder belastend dan het knippen van de tanden).

Vitamine C

Ook goed om te weten: cavia’s kunnen zelf geen vitamine C aanmaken, terwijl ze die wel hard nodig hebben. U kunt vitamine C toedienen via tabletten. Of kies voor speciaal caviavoer waar vitamine C aan is toegevoegd.

De voetjes van uw cavia

Check ook regelmatig de voetjes van uw cavia. Bij een cavia die voldoende beweegt op een schone en zachte ondergrond zullen die er gezond uitzien. Ziet u ontstekingsachtige bobbeltjes, neem dan contact op met uw dierenarts.

Cavia’s hebben geen vaccinaties nodig.

Zorg voor uw Cavia

We zorgen voor uw cavia in brede zin. Neem contact op om een afspraak te maken.

Deventer - Zandweerd

Constantijn Huygensstraat 35 7412 MD Deventer
Routebeschrijving 0570 641 134