Nieuwe dienstregeling voor spoedzorg

Let op! Vanaf 2 november 2020 is er een nieuwe dienstregeling voor spoedgevallen.

Onze openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. Heeft uw dier met spoed zorg nodig? Lees hier waar u terecht kunt buiten onze openingstijden volgens de dienstregelen vanaf 2 november 2020.

Spoeddienst van maandag tot en met donderdag tot 20:00 uur

Waar ga ik naartoe als mijn huisdier met spoed zorg nodig heeft buiten de openingstijden?

De dierenartsen in Den Helder zijn op maandag tot en met donderdag tot 20:00 uur bereikbaar voor spoedgevallen. Zie hieronder welke kliniek u op welke dag kunt bereiken.

Spoeddienst na 20:00 uur, op vrijdagavond en in het weekend

Waar kan ik voor spoed terecht na 20:00 uur, op vrijdagavond en in het weekend?

Na 20:00 uur, op vrijdagavond, zaterdag en zondag kunt u contact opnemen de spoedklinieken:

Bekijk ook: dienstregeling spoed per dag

Wat is spoed?

Spoed is een kwestie van leven of dood. In de afgelopen jaren hebben wij dit in de diensten zelden meegemaakt. Maximaal 2x per jaar. Deze gevallen moesten dan vaak toch nog doorgestuurd worden naar de Specialistische klinieken. Zij hebben uitgebreide apparatuur en veel meer kennis van spoedzorg. 

Als 3 kwartier reizen te lang zou zijn had je als dierenarts het dier bijna nooit kunnen redden. Voorkom deze situatie door bijtijds contact op te nemen met uw dierenarts als uw dier iets mankeert.
U kunt ook altijd contact opnemen met de Specialistische klinieken om te overleggen of het nodig is om langs te komen.

Ben ik nog wel op tijd als ik naar een specialistische kliniek moet?

Als drie kwartier reizen te lang zou zijn, dan is de kans dat een dierenarts in de buurt het dier nog had kunnen redden echt heel klein geweest. Zoals hierboven beschreven is een dier dat écht spoedzorg nodig heeft over het algemeen beter af bij een Specialistische kliniek en is de kans groter dat uw dier gered kan worden.

Voorkom een spoedsituatie door bijtijds contact op te nemen met uw dierenarts als uw dier iets mankeert. U kunt ook altijd contact opnemen met de Specialistische klinieken om te overleggen of het nodig is om langs te komen. Dit kan altijd 24 uur per dag.

Wat als ik geen vervoer heb?

De dierenambulance rijdt volgens de bestaande dienstregeling en kan u als het nodig is brengen naar de dichtstbijzijnde dierenkliniek. 

Neem contact op met de dierenambulance via: 06 - 51 69 71 15.

Wanneer gaat de nieuwe dienstregeling in?

Deze regeling start maandag 2 november 2020.

Dierenarts altijd bereikbaar

Er is altijd een dierenarts bereikbaar. Bel uw kliniek en u hoort via een bandje welke dierenarts dienst heeft.

Waarom verandert de dienstregeling voor spoed? 

Jarenlang hebben de dierenartsen in Den Helder ’s avonds, ’s nachts en in het weekend zelf de diensten gedraaid. Daarbij vonden wij het leveren van service heel belangrijk. Helaas, het huidige niveau van dienstlevering is niet langer haalbaar.

De redenen dat wij het huidige serviceniveau niet meer kunnen waarborgen zijn:

Daarom worden de diensten uitbesteed aan de spoedkliniek van het Medisch Centrum voor Dieren (MCD) in Amsterdam, Stad en Land in Alkmaar en Dierenkliniek 't Ossehoofd in Heerhugowaard.

Vier tips voor u als diereigenaar

Vragen?

Heeft u verder nog vragen? Neem gerust contact met ons op!