Katvriendelijke dierenarts Den Helder

Cat Friendly Clinic Silver

Een Cat Friendly Clinic is een kat vriendelijke praktijk. Wij zijn sinds begin april Cat Friendly Clinic Silver. Met dit label garanderen we kennis en de faciliteiten die zo’n certificaat vereist. Wij zorgen ervoor dat het bezoek aan onze kliniek minder stressvol voor uw kat en dus voor u als eigenaar verloopt.

Het begint al als u met uw kat in de wachtkamer komt. U kunt dan aan de linker kant zitten van ons kattenmeubel. U kunt de kat in zijn mand in het speciale kattenmeubel zetten. Zodat de kat de honden niet kan zien.  De honden zitten aan de rechter kant van het meubel.

Onze katvriendelijke wachtruimte

U wordt naar binnen geroepen in de speciale katten spreekkamer (zonder de geur van honden), waar een Feliway verdamper om uw kat zich ontspannen te laten voelen. U kunt dan de kat op tafel zetten. We zetten de kattenmand open. We hopen dat de kat er vanzelf uitkomt. Omdat we op de andere kant van de tafel een handdoek hebben liggen die speciaal is in gesprayd met valeriaan spray van Pet Rescue. Het doel is dat de spray het stress niveau van de kat verlaagt. Wil de kat niet via de voordeur van de kattenmand komen, dan openen we de bovenkant van de kattenmand en tillen we zo uw kat eruit.

Soms is het nodig dat we een kat opnemen. Bijvoorbeeld voor infuus of voor een operatie. Ook dan hebben we een aparte opname voor katten en een aparte voor honden. In de kattenopname hangt ook een Feliway verdamper, die ook de stress level van de kat verlaagt.

Andere speciale faciliteiten voor katten zijn:

·       Doppler bloeddruk meter. Veel met name oudere katten hebben last van hoge bloeddruk. Deze kunnen we bepalen in de spreekkamer met onze Doppler bloeddrukmeter.

·       Dentale röntgenfoto. Katten hebben vaak Forl’s gezien. Forl’s is een ingewikkelde naam voor een aandoening bij katten waar de tandhals van de tanden en of kiezen worden weg gevreten. Dit is een zeer pijnlijke aandoening. Om onder andere dit soort afwijkingen zichtbaar te maken en om te zien wat er nog zit aan wortels hebben we een dentale röntgen in huis.

·       Pulse- oxymeter. Om tijdens een operatie de hartslag en zuurstofgehalte in bloed te bepalen hebben we een pulse- oxymeter in huis. Dit verhoogt de veiligheid wanneer uw kat onder  narcose is tijdens operaties.

·       Door al deze maatregelen genomen te hebben om de katten goed te kunnen helpen in een zo weinig stressvolle omgeving, hebben wij op 16 april onze Cat Friendly status zilver status gerkregen van de International Society of Feline Medicine (ISFM) onderdeel van international catcare. Wilt u meer weten over wat het inhoudt om  een cat friendly clinic te zijn kijk dan op de site van catfriendlyclinic.org