Krista Kamminga

Paraveterinair

Stage

Ik ben Krista Kamminga en ik ben student paraveterinair aan het Nordwin college in Leeuwarden. Ik heb mijn opleiding bijna afgerond en loop nu al een paar maanden stage bij AniCura Den Helder. Ik mag hier vanaf de zomer ook komen werken als paraveterinair. Daar ben ik heel erg blij mee.

Dieren en eigenaren staan bij mij centraal

Ik heb een enorme passie voor dieren en daarom wil ik ook wat voor ze betekenen. Ik vind het leuk om eigenaren een fijn gevoel te geven over de behandeling die hun huisdier krijgt in onze kliniek. Het is belangrijk dat zowel het dier als de eigenaar zich op zijn gemak voelt in de kliniek.

Interesse in nazorg, voeding en röntgen

Ook de zorg na een operatie en de nazorg van patiënten vind ik belangrijk en leuk om te doen. Ik houd ervan om het druk te hebben en lekker bezig te zijn met de dieren.

Voeding vind ik een erg interessant onderwerp, net als röntgenfotografie. Verder houd ik mij graag bezig met het gedrag van dieren en hoe je het beste met ze om kunt gaan.

Honden, konijnen en een paard

Alle soorten huisdieren zijn leuk om mee te werken, maar mijn hart ligt wel echt bij de hond. Ik heb thuis een acht jaar oude zwarte labrador die Wobbe heet en een 13 jaar oude Jack Russel, Pluis. Ook heb ik twee konijnen en vroeger altijd een paard gehad. In mijn vrije tijd lees ik veel, vooral fantasy boeken, en ben ik graag met vrienden. Daarnaast doe ik aan paardrijden en fitness.