Jacqueline Berit Rijnders

Dierenarts

Ik ben afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit van Utrecht in 2005. Sinds die tijd heb ik in veel praktijken in het land gewerkt. Overal leer je weer van: iedere praktijk is anders. Maar het allerleukst is een praktijk met een goede sfeer, de beste apparatuur, veel expertise en een gepassioneerd team. Dat kwam ik tegen bij AniCura Den Helder!

Endoscopie

Na 16 jaar als eerstelijns gezelschapsdierenarts gewerkt te hebben, vind ik het een mooie uitdaging om ook een aantal specialistische vaardigheden te gaan ontwikkelen. Endoscopiën bij dieren is iets wat me al jaren lang interesseert.

Het is zo’n prachtige manier om echt ìn het dier te kijken. Je gaat met een klein cameraatje in het maagdarmkanaal (of in de neusholte) van katten en honden. Op die manier kun je erachter komen waarom een dier bijvoorbeeld chronische diarree heeft, en of er sprake is van een maagontsteking.

Ook een stuk tennisbal of een opgegeten teenslipper in de maag van een hond zijn dingen die je in de praktijk nogal eens tegenkomt. Die kunnen er met een endoscoop uitgehaald worden! Dat scheelt weer een operatie.

AniCura geeft mij de kans om dat te realiseren, en binnenkort start ik met de opleiding Endoscopie.

Ik verheug me erop om u en uw huisdier tegen te komen in de spreekkamer!

Andere interesses

Als ik thuis ben, ren ik achter mijn twee kinderen aan (het liefst op het strand!). Ik houd ook van koken, in de tuin werken en lezen. Als er een boek van John Irving uitkomt, gaat alles aan de kant.

We hebben drie katten: Kareltje, Snoesje en Gerard (die laatste is genoemd naar de voetballer Gerard Piqué). Ik droom nog van een lieve Grey, Whippet of Podenco, maar dan moet ik wat meer tijd hebben...