Karin van Pinxteren, Msc Veterinary Medicine

Dierenarts

Expertises: Tandheelkunde hond en kat

Ik ben Karin van Pinxteren en ben sinds 2017 dierenarts bij AniCura Dierenkliniek Delft. Van jongs af aan wist ik al dat ik dierenarts wilde worden. En ik hou echt van het werken met mens en dier. De interactie tussen de dieren hun baasjes maakt het werk extra leuk! 

Als dierenarts vind ik het leuk om problemen op te lossen om zo dieren en hun eigenaren te helpen. Daarnaast vind ik de afwisseling leuk. Het ene moment sta je te opereren of een röntgenfoto te maken en het volgende moment ben je een nest jonge pups aan het inenten. Elke dag is anders.

Tandheelkunde hond en kat

De laatste jaren doe ik veel nacholing op het gebied van tandheelkunde bij de hond en de kat. Hierbij heb ik de nieuwste behandelmethoden voor problemen in het gebit geleerd. Denk aan het maken van dentale röntgenfoto’s om gebitsproblemen beter en eerder in beeld te brengen en chirurgische extracties. Hierdoor kunnen we betere diagnoses stellen en sneller tot een behandelplan komen.

Ook ga ik meerdere keren per jaar naar nascholingsavonden met verschillende onderwerpen, zoals preventieve zorg, hartaandoeningen, oncologie en interne geneeskunde

Broer en zus

Thuis heb ik twee jonge katten, Bas en Loes. Het zijn broer en zus. En heb ik een aquarium met axolotls (watersalamanders). Als ik niet met dieren bezig ben dan spreek ik af met vrienden, ga ik fitnessen of speel ik dwarsfluit.