Vanaf 1 april 2022 wijzigt onze spoeddienst. Lees hier wat dit voor u en uw dier betekent.

Vanaf 1 april 2022 gaan AniCura de Waterpoort, AniCura Leeuwarden en Dierenkliniek Cammingaburen samenwerken in de spoeddienst.

Dit gaat er veranderen

Vanaf 1 april 2022 bieden we de spoedzorg buiten onze openingstijden afwisselend aan vanuit Sneek of Leeuwarden. Dit kan betekenen dat u bij spoed buiten onze openingstijden gevraagd wordt om met uw huisdier naar Leeuwarden te komen.

Bij spoed binnen onze openingstijden blijven we uw dier gewoon helpen op onze eigen locatie. Dus ook tijdens onze avondspreekuren. Wel komt het zaterdagochtend spreekuur in Sneek te vervallen.

Wat betekent dit voor u?

Heeft uw dier buiten onze openingstijden spoedzorg nodig? Bel dan gewoon ons vaste telefoonnummer: 0515 - 412 427. U wordt gelijk doorgeschakeld naar de dierenarts of assistent die dienst heeft.

Als het nodig is dat u direct met uw dier bij de dierenarts langskomt, vragen we u om naar de kliniek met dienst te komen. Afhankelijk van welke kliniek er dienst heeft, kan dit betekenen dat u gevraagd wordt om naar Leeuwarden te komen.

De adressen van de samenwerkende klinieken:

Wat kunt u doen, een paar tips:

Natuurlijk hopen we dat uw dier geen spoedzorg nodig gaat hebben. Hieronder vindt u een aantal tips om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een eventuele noodsituatie bij uw dier.

Waarom deze samenwerking?

We vinden het belangrijk dat uw dier op elk moment op hoogniveau geholpen kan worden met de best mogelijke zorg, nu én in de toekomst. Door een landelijk tekort aan dierenartsen en een snelle groei van het aantal huisdieren staat in heel Nederland de spoedzorg onder druk. Daarom kiezen wij ervoor om in de nachten en in het weekend samen te gaan werken met de collega-dierenartsen in Leeuwarden.

De genoemde klinieken staan, net als wij, bekend om de persoonlijke en kwalitatieve zorg, daarom hebben we ervoor gekozen om juist met deze klinieken in de spoeddiensten samen te werken.

Overigens komt echte spoed buiten openingstijden niet vaak voor. Verreweg de meeste spoedzorg zullen we daarom gewoon nog binnen onze ruime openingstijden blijven aanbieden.

Vragen

Heeft u vragen over deze verandering? Neem gerust even contact met ons op via waterpoort@anicura.nl of 0515 - 412 427.