Paul Groenestein - dierenarts

Dierenarts

Dierenarts en expert

Paul Groenestein is dierenarts en expert in Orthopedie, Neurologie en Exotische diersoorten.

Studiekeuze

Tijdens de middelbare school werkte Paul als dierverzorger bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De keuze om Diergeneeskunde te gaan studeren na het VWO was dan ook snel gemaakt.

Expertise en ervaring

Paul volgde zeven jaar de algemene studie met co-assistentschappen om vervolgens zes jaar door te studeren in Orthopedie en Neurologie.

Orthopedie en neurologie

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van wat Paul als orthopedisch expert in petto heeft.

 • ACP behandelingen
  Paul heeft ervaring met Autoloog Geconditioneerd Plasma behandelingen (ACP). Er wordt bijvoorbeeld een ACP behandeling ingezet wanneer uw hond artrose heeft.
 • Elleboogdysplasie onderzoek
  Een mogelijke oorzaak van bovengenoemde artrose kan op zijn beurt weer een te lang niet-behandelde elleboogdysplasie (ED) zijn bij uw hond. Elleboogdysplasie komt in vier vormen voor, daar zijnde LPC, LPA, OCD, en elleboog incongruentie. Een onderzoek waarmee Elleboogdysplasie wordt vastgesteld (een ED Onderzoek) waarmee Paul Groenestein op zijn beurt ook veel ervaring heeft.
 • Knie- en elleboogoperaties
  Tevens zijn de aansluitende elleboogoperaties voor uw hond of kat Paul Groenestein niet vreemd. Ook operaties met gescheurde kruisbanden bij honden zijn hem niet vreemd. Ook TTA rapid operaties met een Leibinger implant is een specialisatie binnen de kliniek in Sneek.
 • Heupchirurgie
  Bekkenchirurgie wordt bij katten vaak toegepast, bijvoorbeeld na een aanrijding met een auto. Ook heeft Paul veel ervaring als heupchirurg voor honden.
 • Overige botbreuken
  Voor de behandeling gebroken botten bij katten en honden kunt u bij ons terecht. We hebben bij onze dierenkliniek in Sneek ook leguanen en andere reptielen met botbreuken met succes geholpen.
 • Stamcelbehandelingen
  Paul heeft onder andere veel ervaring met stamcel behandelingen (Arthrex SVF) bij honden en katten.

Afwijking in de wervels kunnen leiden tot neurologische problemen. Zo zijn er:

 • Herniaoperaties en ruggemergproblemen
  Bij ons komen regelmatig baasjes met hun hond met herniaproblemen en overige ruggemergproblemen. Er zijn verschillende herniaoperaties uit die in Sneek worden uitgevoerd.
 • C-Lox (Spinal Disk Replacement)
  Het kan zijn dat zenuwen in de knel komen te zitten, waarbij wij bijvoorbeeld voor verlichting kunnen zorgen met een C-Lox behandeling ruimte gecreëerd waardoor verlichting ontstaat. Deze techniek wordt bijvoorbeeld toegepast bij het Wobbler syndroom, DLSS (ischias) en hals hernia’s.

Medische beeldvorming

Als Orthopedisch en Neurologisch expert in de diergeneeskunde interesseerden deze twee gebieden hem natuurlijk zeer, waarbij hij in de Medische Beeldvorming veel ervaring heeft opgedaan, bijvoorbeeld in de vorm van röntgenologie, doorlichting en echografie.

Persoonlijk

Paul is getrouwd met Hella, zij werkt als gemengd practicus in Balk.

Paul heeft twee zoons en twee dochters die dezelfde interesse hebben in zowel honden, katten en reptielen.