Orthopedie

Bij AniCura Dierenkliniek De Waterpoort kunt u naast de standaard botbreuk operaties ook terecht voor speciale orthopedische operaties. Onze dierenartsen hebben de expertise, ervaring en middelen in huis om uw dier te behandelen.

LSI operatie

LSI staat voor Lumbo Sacrale Instabiliteit. Het betekent dat er te veel ruimte zit in de laatste ruggenwervels. De wervels kunnen erg gaan bewegen waardoor er zenuwen klem komen te zitten. Uw hond heeft dan last van lage rugpijn.

De dierenarts maakt een röntgenfoto om te kijken of de laatste ruggenwervels instabiel zijn. In sommige gevallen is een CT-scan of MRI-scan nodig om de juiste diagnose te kunnen stellen.

Met een operatie kan de dierenarts de wervels weer vastzetten. Er zijn verschillende manieren om de operatie uit te voeren. De dierenarts bespreekt met u welke manier het beste past bij uw hond.

Wobbler operatie

Heeft uw hond het Wobbler syndroom? Het Wobbler syndroom is een aandoening aan het nekgedeelte van de wervelkolom waarbij de nekwervels instabiel zijn. Er ontstaat druk op het ruggenmerg.

Met een röntgenfoto kan de dierenarts zien of uw hond last heeft van het Wobbler syndroom en of een operatie nodig is.
Met de wobbler operatie zet de dierenarts de instabiele nekwervels vast. Op deze manier komt er geen druk meer op het ruggenmerg te staan. De wobbler operatie is een zware operatie waar uw hond van moet herstellen. Onze dierenartsen ondersteunen en adviseren u waar nodig.

Bekkenkanteling

Beweegt uw hond langere tijd niet goed? Of zijn de heupen niet goed ontwikkeld? Dan kan uw hond later last krijgen van het heupgewricht. Slijtage aan de heupen kunnen behandeld worden met een bekkenkanteling operatie. Bij een bekkenkanteling wordt de heupkom weer in de juiste stand gebracht. Lees hier meer over de bekkenkanteling.

Andere orthopedische behandelingen

Naast de bovengenoemde orthopedische behandelingen, kunt u met uw dier ook bij ons terecht voor:

Bekijk hier al onze behandelingen en diensten.