Wanneer uw kat overlijdt, gaat u als huisdiereigenaar een moeilijke tijd door. Niet alleen bent u bezig met afscheid nemen en loslaten, maar tegelijkertijd moet u een beslissing nemen over wat er met het lichaam van uw kat gebeurt. Uw AniCura dierenarts staat u in deze moeilijke tijd bij voor advies.

Breda - Princenhage

Liesboslaan 35a 4813 EA Breda
Routebeschrijving 076 - 572 29 99

Crematie kat

Het is niet iets waar u bij stil wilt staan, maar toch over na moet denken: wat wilt u met het lichaam van uw kat doen na overlijden? Crematie is een optie. 

Het collectief of individueel laten cremeren van uw kat

U kunt kiezen voor een groepscrematie of een individuele crematie.

U kunt er ook voor kiezen om de crematie aan uw dierenarts over te laten, in dat geval kunt u de as bij de dierenarts ophalen.

Wanneer u voor een groepscrematie kiest, is het niet mogelijk om de as van uw kat te krijgen, omdat die vermengd is met andere dieren.

De as wordt dan op een mooie plaats uitgestrooid door het crematorium.

Het uitstrooien van de as

Misschien wilt u de as van uw kat uitstrooien of begraven. In dat geval adviseren wij om te informeren bij uw gemeente waar dat is toegestaan; in sommige stedelijke gebieden is dit namelijk verboden.

U kunt ook op zoek gaan naar een dierenbegraafplaats waar u de as mag uitstrooien, of waar u de as van uw huisdier kunt begraven met eventueel een gedenksteen.

Cremeren kat kosten

De prijs voor het cremeren van uw kat hangt af van uw keuze voor een groepscrematie of een individuele crematie.

Een individuele crematie kost meer dan een groepscrematie. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van het gewicht van uw kat en uw verdere wensen.  

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, of wilt u een AniCura dierenarts spreken voor advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Breda - Princenhage

Liesboslaan 35a 4813 EA Breda
Routebeschrijving 076 - 572 29 99