Konijn, knaagdier, reptiel, fret of vogel

Met uw konijn, knaagdier, fret, vogel of reptiel naar de dierenarts

Op zoek naar een vogelarts in Breda? Of zoekt u een dierenarts voor uw fret, of reptiel? Het behandelen van bepaalde dieren valt onder een expertisegebied binnen de diergeneeskunde. Bij ons in Breda werken dierenartsen met deze expertises.

Onze ervaren dierenartsen helpen u graag verder met uw konijn, knaagdier, fret, reptiel of vogel.

Met uw konijn, knaagdier, fret of vogel naar ons dierenziekenhuis

Bij AniCura Dierenziekenhuis Breda kunt u ook terecht voor de beste zorg voor uw konijn, knaagdier, fret of vogel. Lees hier meer over de mogelijkheden en waar u op kunt letten bij uw bezoek.

Met uw konijn naar de dierenarts 

Voor jaarlijkse vaccinatie of bij pijn/ziekte

De reden voor het bezoek aan de dierenarts met uw konijn kan zijn voor de jaarlijkse vaccinatie of pijn of ziekte. 

Symptomen ziekte konijn

Niezen, bolle buik, een abces, diarree, sloomheid, verwondingen, scheve kop en vacht- of huidafwijkingen zijn ook redenen voor een bezoek aan de dierenarts. Vervoer uw konijn altijd in een vervoersmand, hierin voelt het dier zich veilig en beschermd.

Lees ook:

Uw konijn eet niet meer? Neem direct contact met ons op!

Wanneer uw konijn niet meer eet, vermagert en/of geen keuteltjes meer produceert, is het belangrijk snel contact op te nemen met de dierenarts. Het spijsverteringskanaal van een konijn mag namelijk niet stil komen te liggen. Een konijn dat ziek wordt en stopt met eten kan snel erg ziek worden en overlijden. Neem in zo'n geval zo snel mogelijk contact met ons op. 

 

Met uw knaagdier naar de dierenarts 

Ratten, muizen, hamsters, cavia's gerbils, chinchila's & degoes

Knaagdieren zoals ratten, muizen, hamsters en cavia’s zien wij regelmatig in het dierenziekenhuis. Dat kan zijn voor een controle, of omdat uw knaagdier symptomen van ziekte of pijn vertoont. Komt u naar het dierenziekenhuis? Voor veilig reizen met een knaagdier is een reismandje aan te raden.

Merkt u verminderde eetlust op bij uw knaagdier? Neem snel contact op!

Wanneer uw knaagdier niet meer eet, vermagert en/of geen keuteltjes meer produceert, is het belangrijk om snel contact op te nemen met de dierenarts. Het spijsverteringskanaal van een knaagdier mag namelijk niet stil komen te liggen. Een knaagdier dat ziek wordt en stopt met eten kan snel erg ziek worden en overlijden. Neem in zo'n geval zo snel mogelijk contact met ons op.

Afspraak maken of vragen?

Neem contact op

Met uw fret naar de dierenarts 

Vaccinatie, castratie/sterilisatie of EHBO

Fretten zien we zeer regelmatig bij onze dierenartsenpraktijk te Breda. Wij zijn namelijk lange tijd de dierenarts van de onlangs opgeheven Frettenstichting Breda geweest. Deze opvang had bijna wekelijks nieuwe fretten die gecastreerd, gevaccineerd en gechipt werden. Ook voor jaarlijkse controle of als uw fret ziek is of pijn heeft kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Veranderend gedrag bij uw fret

U kent uw fret het best. Wanneer er plotseling veranderingen optreden in gedrag, wacht dan niet te lang om met de fret naar de dierenarts te gaan. Ook geeft het regelmatig bijhouden van het gewicht van uw fret een goede indruk over de gezondheid.

Symptomen zieke fret: indicaties voor bezoek dierenarts

Kaalheid, een dunne en doffe vacht, vermageren, verminderen van eetlust, minder speels, veelvuldig krabben, moeilijk plassen, kwijlen en met de pootjes aan de bek krabben zijn enkele voorbeelden wanneer u een afspraak zou kunnen maken voor een bezoek aan de dierenarts. Ook is het belangrijk de ontlasting goed in de gaten te houden.

Lees ook: verzorging van uw fret

Met uw vogel naar de dierenarts 

Papegaaien en andere vogelsoorten

Dierenarts Dries Sabbe behandelt bij ons dierenziekenhuis de vogels. Regelmatig zien we papegaaien en andere vogelsoorten in onze praktijk, soms voor een onschuldige afspraak zoals een geslachtsbepaling of nagels knippen. Soms omdat ze ziek zijn.

Juiste voeding voor uw vogel

Juiste voeding is bij vogels erg belangrijk. Geef uw vogel een complete voeding, geen gemengde zaden. Wij wijzen u hierop omdat wij uit ervaring weten dat veel ziekten bij vogels worden veroorzaakt door verkeerde voeding. Eten van dit voer maakt dat uw vogel kwetsbaar is voor bacteriën, virussen en schimmels.

Symptomen ziekte van uw vogel

Problemen door verkeerd voer ontstaan meestal na een aantal jaren. U kunt dit vaak merken aan een verminderde conditie van de veren, slechtere rui of afwijkende ontlasting. Het is dan belangrijk om niet te lang te wachten en tijdig naar de dierenarts te gaan.

Alle faciliteiten in huis

Geslachtsbepaling, bloedonderzoek, ontlastingsonderzoek, röntgenfoto’s en operaties behoren tot de mogelijkheden. Wij hebben alle faciliteiten in huis. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Met uw reptiel naar de dierenarts

Bij Anicura Dierenziekenhuis Breda beschikken wij over ruime kennis en up-to-date faciliteiten om uw reptiel te onderzoeken en te behandelen. 

Dierenarts voor reptielen

Reptielen hebben andere ziektes en een andere verzorgingsbehoefte dan zoogdieren. De behandeling en het onderzoek bij reptielen zijn dan ook anders. 

Wees ziekte voor met de jaarlijkse gezondheidscontrole

Reptielen laten niet snel zien dat ze ziek zijn. Als u merkt dat uw reptiel ziek is, dan is het vaak al ernstig. Laat uw dier elk jaar controleren door de dierenarts om uw dier op tijd te kunnen behandelen. Uw dierenarts geeft u gelijk goede tips over de verzorging van uw dier.

Afspraak maken of vragen?

Neem contact op