Stroowaert kliniek

Al bijna 25 jaar is dierenarts Brasker een begrip in Oud-Beijerland. Lees hier meer over de kliniek en de andere locaties van AniCura Stroowaert.

AniCura: een nieuwe naam

Een nieuwe naam, maar met vertrouwde gezichten (bekijk Ons team) en de bij u bekende goede zorg voor uw dier. Per 1 mei 2021 is de klinieknaam van Dierenarts Brasker veranderd naar AniCura Dierenkliniek Brasker - Stroowaert. 

Waarom AniCura?

Als onderdeel van AniCura kunnen we nog beter voor uw huisdier zorgen, bijvoorbeeld door extra te investeren, en door gebruik te maken van de kennis, kunde en mensen in het netwerk. En last but not least: AniCura heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan, en wij ook. Lees meer op: waarom AniCura?

Al bijna 25 jaar dierengezondheidszorg

In 1996 richtte Harry Brasker de kliniek op in een verbouwde garage met multifunctionele ruimtes. Na een verbouwing nam hij in 2005 de vernieuwde kliniek in gebruik. Door de verbouwing werd de kliniek uitgebreid met een aparte opnameruimte en een goed uitgeruste operatiekamer. Door deze uitbreiding van de kliniek werd het team uitgebreid met vier paraveterinairen. Maak kennis met het hele team.

De kliniek heeft een aantal jaren een locatie gehad in Goudswaard. Per 1 mei 2019 zijn alle diergeneeskundige activiteiten voor al onze Hoeksche Waardse baasjes ondergebracht in Oud-Beijerland. 

AniCura Stroowaert

In Oud-Beijerland vindt u de hoofdlocatie van AniCura Stroowaert. Na nieuwbouw van ons dierenziekenhuis in 2011, is de kliniek omgetoverd tot een uitgebreide, moderne kliniek. U vindt hier onder andere:

Naast de algemene zorg zoals inentingen en gezondheidscontroles kunt u hier met uw dier terecht voor complexere zorg. Denk aan orthopedietandheelkunde, oogheelkunde en oncologie.

Ga naar: Oud-Beijerland

Locatie Strijen

In Strijen vindt u de tweede locatie van AniCura Stroowaert. Deze kleinere locatie heeft een spreekkamer waar de dierenartsen uw dier onderzoeken. Is een uitgebreider onderzoek nodig, zoals het maken van echo’s of röntgenfoto’s? Dan doen we deze onderzoeken op onze locatie in Oud-Beijerland. Uiteraard bespreekt de dierenartsassistent dit met u als dit nodig is.

Ga naar: Strijen.

Expertises

Dagelijks werken er 12 medewerkers om uw dier te behandelen met de best mogelijke zorg. 

Lees hier meer over de expertises.

Het hechte team

Wanneer is het team tevreden? Als wij aan het einde van de dag met trots terugkijken op een dag waarin we veel dieren hebben geholpen. En als de eigenaren blij en tevreden naar huis zijn gegaan.

Bent u benieuwd wie er in ons team zit? Maak hier kennis met de dierenartsen en paraveterinairen.

Duurzame kliniek

Een van de dingen die de kliniek in Oud-Beijerland zo bijzonder maakt, is dat de kliniek volledig duurzaam is ingericht.

AniCura

Wij zijn sinds 2021 deel van AniCura. AniCura is opgericht met het idee dat delen van kennis en middelen tussen dierenartsen en -klinieken, de beste diergeneeskunde mogelijk maakt. Dus hoe meer dierenartsen en specialisten zich aan AniCura verbinden, hoe beter de zorg voor uw huisdier wordt. Klinkt goed toch?

Hoe het begon

Het begin van AniCura Stroowaert was toen Anton Fennema in 1992 de kliniek in Oud-Beijerland overnam. Al snel volgde er twee nieuwe locaties in Nieuw-Beijerland en Strijen. In deze tijd verzorgde de kliniek voornamelijk landbouwhuisdieren zoals koeien, schapen, varkens en geiten. In 2004 richtte de kliniek zich volledig op de gezelschapshuisdieren.

De uitbreiding van de kliniek op de verschillende locaties en de groei van het aantal behandelingen, maakte dat AniCura Stroowaert een begrip werd in de omgeving van Hoeksche waard en Barendrecht. Nu kunt u op de twee locaties van AniCura Stroowaert terecht: Oud-Beijerland en Strijen.

Tegengaan van dierenmishandeling

Naast de zorg voor huisdieren, zet AniCura Stroowaert zich in tegen dierenmishandeling. We werken samen met de politie en het Openbaar Ministerie om dierenmishandeling vast te stellen. Om dit te kunnen doen heeft Anton Fennema zich verdiept in forensische diergeneeskunde. Het opsporen van dierenmishandeling kan namelijk ook betekenen dat in het gezin mensen worden mishandeld. Door deze samenwerking helpen we mee problemen te signaleren en aan te pakken.

Honden steriliseren in Suriname

Elk jaar doet Anton Fennema vrijwilligerswerk in Suriname. Om het teveel aan straathonden tegen te gaan, steriliseren vrijwilligers de honden. Elk jaar worden ruim 600 honden geopereerd in slechts twee weken.

Verder steunt de kliniek de Surinaamse dierenbescherming. Op deze manier draagt AniCura Stroowaert bij aan een betere wereld voor mens en dier.

Lees hier: verhalen van Anton uit Suriname