Online afspraak

Videoafspraak met de dierenarts

Dierenarts op afstand: videoafspraak

Twijfelt u of uw dier zorg nodig heeft en wilt u advies van de dierenarts? Of is een bezoek aan de kliniek voor u lastig of niet mogelijk? Maak dan nu eenvoudig een videoafspraak met één van onze deskundige dierenartsen.

Maak een videoafspraak

Wilt u meer weten over hoe het werkt? Lees verder onder het blok.

 

Wanneer een videoafspraak?

Is uw dier niet lekker en twijfelt u of een bezoek aan de dierenarts nodig is? Is uw dier angstig, of kunt u door ziekte het huis niet uit? Wij helpen u dan graag met advies op afstand. 

Met de videoafspraak krijgt u snel en op eenvoudige wijze advies van één van onze deskundige dierenartsen. Als blijkt dat een bezoek aan de kliniek toch nodig is, maken we samen met u een nieuwe afspraak. U krijgt de kosten voor de videoafspraak dan geheel vergoed, dus u betaalt nooit extra. 

Let op: voor een videoafspraak heeft u een smartphone, tablet of computer nodig met camera en microfoon. 

Hoe werkt het?

  • Maak via het formulier op deze pagina of telefonisch een afspraak met één van onze dierenartsen.
  • U ontvangt via uw mail een bevestiging van de afspraak. In deze mail staat een link met de tekst 'toegang tot videoconsult'.
  • Op het moment dat de afspraak gepland is kunt u via deze link naar de videoafspraak gaan. 
  • De videoafspraak opent in de webbrowser van uw computer, tablet of smartphone. Doet de link het niet in de browser? Probeer de link dan te openen met een andere browser op uw apparaat. 
  • In de browser wordt via een pop-up venster gevraagd voor toegang tot uw microfoon en camera. Deze accepteert u.
  • Heeft uw computer geen camera en/of microfoon? Open de link dan op uw smartphone of tablet.
  • Bij aanvang van de afspraak ziet u de dierenarts in het scherm verschijnen. Het kan zijn dat de dierenarts iets later is. 

Heeft u een vraag? U kunt altijd contact met ons opnemen.

Spoed?

Heeft uw dier met spoed zorg nodig? Neem dan altijd direct telefonisch contact op met ons op Wij kijken dan samen met u hoe we uw dier het beste kunnen helpen. 

Ook voor vragen over pups en kittens

Heeft u een pup of kitten? Bij de opvoeding en zorg van jonge dieren komt veel kijken. Misschien heeft u een vraag over de voeding, of wilt u ergens anders advies over. Hiervoor kunt u een videoafspraak maken, maar natuurlijk ook gewoon langskomen bij ons op de kliniek.