Laura Sommeling - dierenarts

Dierenarts

Mijn naam is Laura Sommeling, sinds mei 2019 ben ik als dierenarts werkzaam bij Anicura Beverwijk, Kennemerland en IJmond.

Al zo lang ik me kan herinneren wilde ik dierenarts worden. Voor het behalen van mijn bachelor heeft mijn moeder een opstel uit groep 3 ingelijst, waarbij ik moest schrijven over wat ik wilde worden; dierenarts! Toen leek het me vooral leuk om dieren te knuffelen. Later realiseerde ik me dat er wel iets meer bij dit werk komt kijken, maar daardoor wilde ik het alleen maar liever! Naast honden en katten vind ik ook konijnen, knaagdieren en vogels heel leuk, en ik probeer me dan ook extra in deze diersoorten te bekwamen om ze zo de beste zorg te kunnen bieden.

Als ik niet aan het werk ben heb ik het druk met mijn eigen persoonlijke dierentuin thuis. Op het moment van schrijven is de samenstelling hiervan als volgt: twee valkparkieten, Tommie en Charlie; een kanarie, Maarten, die sinds kort zijn kooi moet delen met kwartelkoppeltje Henk en Hennie; twee cavia’s, Ronnie en Blackie; en last but not least een hond, Cooper. Verder ga ik graag een rondje hardlopen of foto’s maken van zonsondergangen en ander natuurschoon.