Huisdieren zorgplan van AniCura

Met het preventieve zorgplan AniPlan® beschermt u uw dier zo goed mogelijk tegen vervelende parasieten en ziekten.

Bekijk ook: AniPlan kat of AniPlan Konijn

Alle informatie over AniPlan

Dit is een korte overzichtspagina. Meer informatie, of wil je AniPlan afsluiten? Ga naar:

AniPlan® voor honden

AniPlan® voor honden is er in drie categoriën: Grote Hond, Kleine Hond, of Puppy. Voor alle informatie, ga naar onze pagina: AniPlan Hond - hét preventieve zorgplan voor honden

AniPlan voor andere dieren

AniPlan voor jouw dier? Ga naar: AniPlan

Wat is een huisdieren zorgplan?

Een huisdieren zorgplan is een voordelig pakket met preventieve zorg voor uw hond, kat of konijn. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse gezondheidscontrole, vaccinaties en middelen tegen wormen, vlooien en teken, maar ook voedingsadvies.

De naam van het zorgplan van AniCura is AniPlan®. U betaalt elke maand een vast bedrag, zodat u de kosten voor de zorg gespreid betaalt, waarbij u uiteindelijk minder betaalt.

Al meer dan 49.000 baasjes maken gebruik van AniPlan® 

Wat valt er onder het huisdieren zorgplan AniPlan®?

Met AniPlan® krijgt uw hond, kat of konijn alle zorg om gezond en gelukkig te blijven. Denk aan:

  • jaarlijkse basisvaccinaties inclusief gezondheidscheck
  • ontwormingsproducten en producten tegen vlooien en teken voor het hele jaar
  • per jaar een consult bij de assistente,  o.a. voor nagels knippen, gewichtsbegeleiding, advies over vachtverzorging of voeding
  • 10% korting op voeding 

Handige herinneringen om zorg niet te vergeten

U krijgt van ons een herinnering als het weer tijd is om langs te komen voor een check of om een product op te halen. Zo is de kans dat u per ongeluk zorg voor uw dier overslaat veel minder groot.

Zorgpakket op maat voor uw lieve dier

AniPlan® biedt voor honden en katten een eigen pakket, zodat deze aansluit bij de behoefte van uw dier. Vraag ons om advies voor het beste plan voor uw dier.

‘’Ik weet dat ontwormen belangrijk is, maar toch vergat ik het steeds. Met AniPlan krijg ik handige herinneringen. En mijn hond wordt elk jaar goed nagekeken."

Waarom AniPlan®?

1. Ontdek op tijd gezondheidsproblemen met de gezondheidscontrole

Huisdieren zijn helaas meesters in het verbergen van pijn en ongemak. Als baasje is het daarom vaak moeilijk te zien of uw dier ergens last van heeft. Met de jaarlijkse controle ontdekken we op tijd ontwikkelende aandoeningen of ziekte bij uw dier, en is er meestal meer aan behandeling mogelijk. Door er vroeg bij te zijn, zijn de behandelkosten vaak ook een stuk lager.

We zien verder dat de jaarlijkse gezondheidscontroles vaak vergeten worden. Met AniPlan® krijgt u van ons een herinnering voor de controle.

2. Bescherm uw dier tegen ziekte door geen vaccinatie meer over te slaan

Met op tijd vaccineren beschermt u uw dier tegen ernstige ziektes. Ziektes waar uw dier zelfs aan kan overlijden. Sommige van deze ziektes kunnen ook overgedragen worden op mensen, zoals de ziekte van Weil. Dat willen we natuurlijk voorkomen! Met AniPlan® weet u zeker dat uw dier de basisvaccinaties op tijd krijgt en zo beschermd is. 

3. Gemak: herinneringen voor ontvlooien en ontwormen

Het ontwormen en ontvlooien van het huisdier worden vaak vergeten. Toch is dit heel belangrijk om ziekte en ongemak te voorkomen, óók bij binnenkatten. Wist u bijvoorbeeld dat:

  • binnenkatten ook geregeld indirect via de eigenaar besmet raken met (spoel)wormen of vlooien, bijvoorbeeld via het schoeisel of door contact met ander huisdier
  • uw dier door een worminfectie ernstig ziek kan worden, of zelfs kan overlijden
  • een vlooienplaag in huis veel ongemak geeft, en moeilijk te bestrijden is
  • uw dier ziek kan worden van besmette teken, net zoals bij mensen
  • spoelworminfecties ook bij mensen voorkomen, dus ontwormen van uw huisdier ook voor úw gezondheid belangrijk is

Om te voorkomen dat u het vergeet, krijgt u als het weer tijd is van ons een uitnodiging om de middelen te komen ophalen in de kliniek.

4. Korting op de middelen tegen vlooien, wormen en teken

Met het gezondheidplan AniPlan® krijgt u de beste middelen voor uw dier tegen een lagere prijs. U betaalt gespreid over 12 maanden. 

Maar mijn dier is toch gezond?

Daar zijn we heel blij mee! Samen met u willen we er alles aan doen om uw dier ook gezond te houden. Met de jaarlijkse gezondheidscontroles kunnen we eventuele ziekte en pijn zo vroeg mogelijk ontdekken. In een vroeg stadium is er aan behandeling vaak meer mogelijk, en zijn de kosten voor de behandeling ook vaak lager.

Toch zien we dat veel baasjes de jaarlijkse gezondheidscontroles vergeten. Heel begrijpelijk, het leven kan soms druk zijn. Met AniPlan® krijgt u voor de preventieve zorg van uw dierenarts van ons een herinnering, zodat u het nooit meer hoeft te vergeten.

Aanvulling op een huisdierverzekering

Een zorgplan voor je hond is geen verzekering. Binnen het huisdieren zorgplan vallen de kosten voor preventieve en terugkomende zorg die de meeste verzekeraars niet vergoeden, zoals de jaarlijkse gezondheidscontrole, vaccinaties en middelen tegen parasieten. Dit is dus een goede aanvulling op een verzekering.

Een verzekeraar zoals de Figgo huisdierenverzekering verzekert hoge onverwachte kosten.

Een ander verschil is dat bij het huisdieren zorgplan u precies weet waarvoor u betaalt, omdat u de zorg en producten sowieso ontvangt. Meer over verzekeringen leest u op:

Kosten van huisdieren zorgplan AniPlan®

Met AniPlan® koopt u voordelig de producten en preventieve zorg voor uw dier in, en dit betaalt u gespreid over 12 maanden. Wel zo makkelijk en zo weet u precies waar u aan toe bent. De maandelijkse kosten van AniPlan verschillen per dier, zodat u alleen betaalt wat uw dier aan zorg nodig heeft. Vraag hiernaar bij onze kliniek.

Meld u nu aan voor AniPlan®

Wilt u uw dier ook gezond houden en samen zo lang mogelijk genieten van het leven? U sluit een AniPlan® gezondheidsplan af voor één jaar. Na dit jaar kunt u het plan gemakkelijk per maand opzeggen. Inschrijven kan via de kliniek. 

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd