liggende hond

AniPlan: preventieve zorg voor uw hond of kat

AniPlan is een speciaal abonnement voor huisdieren en hun eigenaren. Voor een vast bedrag per maand krijgt uw dier de preventieve zorg die nodig is voor een lang en gezond leven.

AniPlan

AniPlan® is een abonnement voor preventieve zorg van honden, katten en konijnen. Voor een vast bedrag per maand krijgt u een vastgesteld pakket aan producten en diensten.

Waarom kiezen voor AniPlan?

U bent met AniPlan verzekerd van alle preventieve zorg die uw hond of kat nodig heeft om gezond te blijven.

Eventuele problemen kunnen zo al in een vroeg stadium ontdekt worden, waardoor er meer mogelijk is bij een mogelijke behandeling en waardoor de (onderzoeks)kosten op de lange termijn lager zijn.

Maar mijn dier is toch gezond?

Als uw hond of kat altijd gezond en blij lijkt, is dat natuurlijk heel fijn. Het kan er alleen wel voor zorgen dat u vergeet om voor controle langs te gaan bij de dierenarts, waardoor minder zichtbare signalen over het hoofd worden gezien.

Honden zijn bijvoorbeeld heel goed in het verbergen van pijn en ongemakken.

Met AniPlan heeft u meerdere malen per jaar persoonlijk contact met uw dierenarts, zodat u alert bent op veranderingen in de gezondheid van uw dier.

Wat krijg ik?

AniCura heeft AniPlan samen ontwikkeld met dierenartsen om ziekte te voorkomen. Daarom krijgt uw hond via AniPlan® jaarlijks alle vaccinaties die nodig zijn én een uitgebreide
gezondheidscheck.

Deze check is essentieel om eventuele gezondheidsproblemen al vroegtijdig te ontdekken.

Naast herinneringen, krijgt u bij het huisdier zorgplan AniPlan® antiwormmiddelen, antivlo- en tekenmiddel, een gezondheidscheck, inclusief vaccinaties, en nog veel meer.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nog een voordeel: u betaalt de preventieve zorg door middel van twaalf gespreide betalingen, in plaats van alles in één keer.

Vaccinaties en herinneringen

Jaarlijks krijgt uw hond of kat alle nodige vaccinaties en wordt u opgeroepen voor een uitgebreide controle-afspraak.

Hierbij kijkt de dierenarts onder andere de vacht, huid, oren en tanden van uw huisdier goed na. Ook het hart, de longen en de buik worden gecheckt, wat wel zo prettig is, want eigenaren kunnen dat niet zelf.

Daarnaast krijgt u kortingen op bepaalde producten en diensten.

Hoe werkt huisdier plan AniPlan?

Met AniPlan krijgt uw dier alle ontwormingsmiddelen en middelen tegen vlooien en teken die het nodig heeft.

Daarnaast wordt uw dier regelmatig helemaal nagekeken tijdens een consult.

U wordt vanzelf voor deze gezondheidscheck en preventieve middelen opgeroepen, zodat u het niet kunt vergeten. Uit ervaring weten we dat lang niet alle mensen regelmatig hun huisdier ontwormen en ontvlooien.

Ook gaat niet ieder dier jaarlijks naar de dierenarts voor controle. Door regelmatige controles kunt u op tijd ziektes en aandoeningen ontdekken en is er vaak veel meer mogelijk om uw hond of kat te helpen dan wanneer de ziekte of aandoening al in een ver stadium is.

Is AniPlan een verzekering?

AniPlan is een abonnement voor preventieve zorg. U betaalt een vast bedrag per jaar en krijgt daarvoor een vastgesteld pakket producten en diensten.

U weet daardoor - anders dan bij een verzekering - precies waar u voor betaalt.

AniPlan biedt geen dekking als uw dier plotseling ziek wordt of een ongeluk heeft gehad. Wilt u er zeker van zijn dat u nooit voor onvoorziene kosten komt te staan, dan heeft u naast AniPlan dus een dierenverzekering nodig.

Kosten van AniPlan

De kosten voor AniPlan worden verspreid over twaalf betalingen per jaar, via een automatische incasso. De eerste betaling vindt plaats in de kliniek.

Meer weten over preventieve zorg voor uw hond of kat via AniPlan? Neem dan contact met ons op.

Voorkomen is beter dan genezen

Het kan ook zijn dat u zelf nog geen vermoeden had, maar uw dierenarts een probleem bij het hart van uw hond of kat ontdekt, bijvoorbeeld bij de jaarlijkse gezondheidscheck.

Uw dierenarts kan bijvoorbeeld hartruis horen, of een onregelmatige, te snelle of juist te trage hartslag.

Voor u als baasje kan zo’n ontdekking een schok zijn, maar hoe eerder hartfalen bij uw hond wordt ontdekt, hoe beter de problemen te behandelen zijn.