mens hond spelen

Massage bij uw hond of kat

Een massage krijgen: wie houdt er niet van? Ook voor uw huisdier kan een lekkere massage heel prettig zijn. Ter ontspanning, maar ook bijvoorbeeld als onderdeel van een revalidatie, als pijnbestrijding, ter verbetering van de spijsvertering én als opkikker wanneer uw huisdier angstig, nerveus of juist down is.

Massage bij hond of kat

Een gemasseerd huisdier is een gelukkig huisdier. Het is wel verstandig om uw hond of kat door een professional te laten masseren.

Een dierenfysiotherapeut weet precies hoe hij dit moet aanpakken. Ook is de fysiotherapeut op de hoogte van eventuele contra-indicatoren. Dat wil zeggen: redenen waarom een massage bij uw huisdier juist géén goed idee is.

Wanneer is een massage voor honden of katten nodig?

Een massage kan voor ieder huisdier een opkikker zijn. Maar sommige honden of katten hebben het meer nodig dan anderen. Een massage is een goed idee als uw huisdier:

Hoe werkt een massage bij dieren?

Voor een massage van uw huisdier plant u een afspraak in met een dierenfysiotherapeut. De dierenfysiotherapeut kan uw huisdier verschillende soorten massages geven.

Dit kan in de praktijk gebeuren, maar soms ook tijdens een huisbezoek. Er zal vaak gekozen worden voor de klassieke manier van masseren. Naast deze standaardmassage zijn er deze opties:

Afhankelijk van de methode zal de dierfysiotherapeut oefeningen geven die door de eigenaar thuis gedaan kunnen worden.

De voordelen van een massage bij uw hond of kat

Het enige nadeel aan een massage voor uw huisdier is dat het geld kost.

Maar daar staat tegenover dat u uw hond of kat na de massage terugkrijgt met minder pijn, ontspannen spieren, een betere spijsvertering en doorbloeding en minder angstige gevoelens.

Heeft u een wedstrijddier of sport uw hond regelmatig? Dan kan een massage preventief werken tegen blessures.

Kosten van een massage bij dieren

Hoeveel u betaalt voor een massage voor uw huisdier is afhankelijk van de massagesoort die de dierenfysiotherapeut  geeft, en hoeveel tijd nodig is om uw kat of hond een massage te geven.
 
Wilt u meer weten over een massage bij uw huisdier en welke kosten daarbij komen kijken?

Neem dan contact op met AniCura. Onze medewerkers kunnen u er alles over vertellen.