Het is de nachtmerrie van elke huisdierbezitter; een vlooienplaag!

Door uw hond elke maand preventief te behandelen, kan dit probleem

gemakkelijk worden voorkomen.

Vlooien bij honden voorkomen:

Om vlooien te voorkomen bij uw hond kunt u maandelijks een pipet aanbrengen op de blote huid van de hond. Ook kunt u ervoor kiezen maandelijks een tablet te geven aan uw hond. Verder beschermt een veilige vlooienband uw hond gedurende 7 tot 8 maanden tegen vlooien en teken.

Juist in de winter is het belangrijk om te behandelen tegen vlooien, aangezien de kachel dan opgestookt wordt. Hierdoor wordt in huis een ideale leefomgeving voor de vlo gecreeerd en ligt een vlooienplaag op de loer. Door het speeksel van de vlo kan bij uw hond een vlooienallergie ontstaan waarbij de huid rood wordt, gaat jeuken en zelfs haar verliest.

Bij puppy's en kleine honden kunnen vlooien zelfs leiden tot zware bloedarmoede. Vlooien kunnen bij de hond de lintworm verspreiden.

Heeft mijn hond last van vlooien?

U kunt zelf op verschillende manieren nagaan of uw hond last heeft van vlooien. Met behulp van een vlooienkam, kunt u de vacht onderzoeken op vlooien en vlooienpoep. De vlooienontlasting bestaat uit kleine zwarte korreltjes. Wanneer u deze korreltjes op een vochtig papiertje legt kleurt de omgeving rond het korreltje rood. Zo kunt u nagaan of het daadwerkelijk om vlooienpoep gaat.