Afspraak maken
Voordat u naar de kliniek komt, maakt u telefonisch een afspraak. Bij het maken van de afspraak vragen we altijd waarvoor u komt en waar uw dier last van heeft. Dit vragen we omdat we er dan rekening mee kunnen houden bij het maken van de afspraak. Zo weten we hoeveel tijd we voor u moeten inplannen en of er aanvullende onderzoeken nodig zijn. Bovendien geldt hoe meer zaken we vooraf weten, hoe effectiever uw afspraak is en hoe beter wij uw dier kunnen helpen.
Het kan voorkomen dat we u vragen met bepaalde dingen rekening te houden zoals:
- het nuchter houden van uw huisdier
- het aanpassen van medicatie voor het onderzoek
- het meenemen van urine of ontlasting
Dit hoort u bij het maken van de afspraak.
Klinisch onderzoek
Bij klachten over de gezondheid van uw huisdier proberen we zo snel mogelijk tot een zo nauwkeurig mogelijke diagnose te komen.
Het begint met een gesprek over de klachten die u bij uw dier merkt en een lichamelijk onderzoek tijdens de afspraak. Vaak kan de dierenarts met deze gegevens al een voorlopige diagnose stellen.
Aanvullend onderzoek
Soms is aanvullend onderzoek nodig om tot een juiste diagnose te komen. Dit onderzoek doen we bijvoorbeeld met medische beeldvorming zoals het maken van een röntgenfoto, echografie of een scopie.
Doorverwijzing
Het kan voorkomen dat u voor aanvullend onderzoek wordt doorverwezen naar een gespecialiseerde kliniek die moderne apparatuur en technieken in huis hebben.
Aanvullend onderzoek betekent ook aanvullende kosten. Natuurlijk overleggen we vooraf met u welk aanvullend onderzoek uw dier nodig heeft om een goede diagnose te kunnen stellen. En wat daar de gevolgen van zijn voor de de kosten. Heeft u hier vragen over? Bespreek het met de dierenarts.