Marc Brand - dierenarts

Dierenarts

De dieren helpen

Als kind wilde ik altijd al dierenarts worden, ik wilde graag dieren beter maken. Naarmate je ouder wordt, verandert je doel naar de dieren helpen, wat helaas niet altijd hetzelfde is als beter maken.

De eigenaren

Naast de omgang met dieren vind ik vooral de omgang met de eigenaren erg leuk. Specifiek op werkgebied haal ik de meeste voldoening uit orthopedische chirurgie

Orthopedie

Als dierenarts is mijn expertise is orthopedie. Voor de start van mijn studie heb ik meegelopen bij Specialistische Dierenkliniek Utrecht. Hier kwam ik in aanraking met orthopedische chirurgie. Verder heb ik een internship van een jaar gelopen bij Fitzpatrick Referrals in Engeland en heb ik verschillende cursussen gedaan waaronder TTA-2 van Kyon. Zie ook: TTA operatie

Nascholing volg ik op verschillende gebieden die van waarde zijn in de algemene praktijk. Daarnaast volg ik ook graag specifieke nascholing over chirurgie en orthopedie.

Saartje en Tjibbe

Thuis heb ik hond Saartje en kat Tjibbe. Tjibbe heeft maar drie pootjes. Beiden zijn via het werk bij mij beland.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten: wandelen met de hond, fietsen of skeeleren. Verder ben ik graag creatief bezig door dingen te maken voor, in en om het huis. Een rustig avondje Netflixen op de bank met mijn vriendin kan ik ook waarderen.