Met uw kat naar onze Cat Friendly Clinic

Een grote reden voor eigenaren om niet met hun kat naar de dierenarts te gaan, is de stress tijdens zo’n bezoek. Dit snappen we volledig. Onze kliniek is daarom een Cat Friendly Clinic Gold, de meest katvriendelijke status die er te krijgen is.

Wat houdt catfriendly in?

Om een kat-vriendelijke kliniek te worden hebben we onder andere aanpassingen gedaan in onze kliniek om de stress voor katten zo laag mogelijk te houden. Zo hebben we een aparte kattenwachtkamer en zelfs een speciale kattenspreekkamer. Deze is uitgerust met een schuilplek, zachte ligplekken, een krabpaal en zelfs speeltjes en snoepjes.

Mocht uw kat opgenomen moeten worden, dan beschikken we over een aparte kattenopname met aangepaste katvriendelijke hokken. Tot slot is ons personeel getraind in het kat vriendelijk hanteren van uw kat. Een van onze dierenartsassistenten heeft zelfs het prestigieuze diploma “Cat Friendly Nursing” behaald.

Binnen AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden hebben we nog vele andere specialisaties in huis. Wilt u dus de beste zorg voor uw kat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Steeds meer aandacht voor kattengeneeskunde

Nederland is een kattenland. Bijna 2,6 miljoen katten, volgens de laatste cijfers uit 2017 (tegenover ruim 1.5 miljoen honden). 24% van de huishoudens heeft een kat.

Dat katten aparte wezens zijn, hoeven we u als katteneigenaar niet te vertellen. Katten zijn echt geen kleine honden. Dit geldt niet alleen voor hun karakter, maar ook in hun ziektes en aandoeningen. Ze doen het vaak echt net eventjes anders.

In veel landen (o.a. Amerika, Australië, Engeland) wordt feline medicine (kattengeneeskunde) daarom erkend als officieel specialisme. Helaas bestaat zo’n opleiding in Nederland (nog) niet. Wel wordt er langzamerhand gelukkig wel steeds meer aandacht aan kattengeneeskunde besteedt. AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht loopt ook hierin voorop.

Drs. Marieke Knies heeft als 2e Nederlandse dierenarts het Membership Examen in Feline Medicine gehaald. Dit examen wordt afgenomen door het Australian and New Zealand College of Veterinary Scientists en betekent dat ze zich als dierenarts extra heeft bekwaamd in de kattengeneeskunde. Hiernaast heeft ze de 4 jarige ESAVS master opleiding in Internal Medicine behaald.