Niels Groesser

Dierenarts, interne geneeskunde

Ik wist als klein kind al dat ik dierenarts wilde worden. Als mijn ouders mij kwijt waren konden ze beter op zoek naar het dichtstbijzijnde dier, want daar zouden ze mij wel terug vinden. Ik heb bewust voor diergeneeskunde gekozen vanwege de diversiteit van het werk. Het ene moment heb je een hond op consult, vervolgens een konijn. En dat dan ook nog op twee locaties, omdat ik ook bij Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht werk! Daarnaast evolueert de diergeneeskunde momenteel op heel snel tempo waardoor je nooit uitgeleerd raakt; wat het zeker interessant houdt.

De droom om dierenarts te worden heb ik uiteindelijk in 2018 waargemaakt; toen ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Gent.

Ik heb helaas nog geen huisdier, maar hier komt snel verandering in hoor!

Naast mijn werk ga ik regelmatig sporten, probeer ik trouw de Formule 1 te volgen en heb ik een camera die ik regelmatig uit de kast haal om er op uit te trekken. Uiteraard ben ik altijd in voor een gezellig avondje weg met vrienden en hoop ik voor mijn dertigste alle continenten van de wereld bezocht te hebben.