Niek Beijerink dierenarts

Dierenarts, specialist cardiologie, PhD, Dipl. ECVIM

Cardioloog

Sinds 2019 werkt Niek Beijerink als cardioloog bij AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden. Niek is dierenarts-specialist cardiologie voor gezelschapsdieren. Ook is hij Diplomate van het European College of Veterinary Internal Medicine.

Specialisatie en gepromoveerd

Niek studeerde af in 2005. In 2007 promoveerde hij op de Kliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht. In 2010 slaagde hij voor de 4-jarige opleiding tot dierenarts-specialist in cardiologie.

Op het gebied van hart- en longziektes blijft Niek up-to-date door jaarlijks internationale congressen te bezoeken.

Universitair hoofddocent Sydney

Tussen 2011 en 2018 was Niek Beijerink werkzaam als Universitair hoofddocent in Australië (Universiteit van Sydney). Zijn werk bestond daar uit een combinatie van patiëntenzorg, onderwijs, en onderzoek.

Zijn belangrijkste onderzoeksinteresses zijn hartfalen behandeling, genetica van mitralisklepinsufficiëntie (lekkende hartkleppen) bij Cavalier King Charles Spaniels en cardiovasculaire CT (scans van kransslagaders).

Bijdrage aan tekstboek Veterinary Internal Medicine

Niek is de hoofdauteur van het hoofdstuk ‘Aangeboren hartafwijkingen’ in de nieuwste editie van het ‘Textbook of Veterinary Internal Medicine’ (the Ettinger).

Liefde voor dieren en het vak

Het contact met dier en eigenaar, dat is wat het werk voor Niek zo leuk maakt. Ook het verdiepende aspect van zijn specialisatie maakt het werk voor hem interessant. 

De natuur

Niek's hobby’s zijn hardlopen, kamperen en de natuur ingaan. Hij is vader van vier jonge kinderen. 

Afspraak of meer informatie?

Wilt u een afspraak maken, of heeft u een vraag? Neem contact met ons op.

Opleiding

PhD, Dipl. ECVIM

Specialisme

Cardiologie