Floor Maessen

Dierenarts, intern

Een internship is een vooropleiding van een specialisatie. Als intern draai ik zelfstandig de spoeddiensten en doe ik de opname runnen samen met andere artsen. Daarnaast kijk ik op de andere disciplines mee (o.a. chirurgie, neurologie, interne geneeskunde, cardiologie etc) om zo extra ervaring op te doen, ook op locatie AniCura Verwijscentrum Dordrecht.

Ik ben in juli 2018 afgestudeerd. Vanaf dat ik klein was heb ik altijd een passie gehad voor dieren en was ik regelmatig bij de dierenarts te vinden, hoe jong ik ook was. Ik vond het bijna magisch hoe een dierenarts kon vertellen wat er met een dier aan de hand was zonder ermee te kunnen praten. Vanaf dat moment is mijn passie voor diergeneeskunde alleen nog maar gegroeid!

Het is heel cliché, maar het helpen van de dieren om ze vervolgens weer met een kwispelende staart naar huis te kunnen sturen is het mooiste van mijn werk. Wat ik ook enorm leuk vind is dat je nooit uitgeleerd bent en je jezelf kunt blijven verrassen en boeien.

Ik heb het helaas te druk op het moment voor huisdieren, maar vul de tijd die ik vrij ben graag met gitaar spelen of naar de sportschool gaan. Heerlijk na een lange dag werken!