Nikki Bouwknegt-Timmer, Msc

Dierenarts

Ik ben Nikki Bouwknegt-Timmer en ben dierenarts bij AniCura Kennemerland, Beverwijk. Het is altijd al mijn passie geweest om met dieren te werken en bij te dragen aan hun gezondheid. Het werken met dieren en hun baasjes, de veelzijdig en dat geen dag hetzelfde is, maken dit werk zo leuk.

Ik heb geen officiële specialismen zoals een diplomate dat bijvoorbeeld heeft. Wel heb ik verschillende onderdelen van het vak waar mijn interesse naar uitgaat. Dit zijn tandheelkunde, het maken van echo’s en de chirurgie. Het leuke aan deze onderdelen zit hem in de verrassing. Je weet eigenlijk nooit wat je gaan aantreffen.

Vooral de tandheelkunde heeft de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt in de diergeneeskunde. Veel voorkomende problemen kunnen wij steeds beter oplossen en ook snel resultaat mee behalen. Eén keer per jaar volg ik hiervoor ook nascholing.

Het is mooi om een onderdeel te zijn van een grote dierenketen zoals Anicura. De lijnen zijn kort tussen de verschillende klinieken, waar weer andere specialismen zijn, waardoor de beste zorg voor uw huisdier altijd aanwezig is.

Wandelen met het gezin

Thuis heb ik heb een hond. Een Griekse zwerfhond van 4 jaar genaamd Jip. En een katje uit het asiel genaamd Sil. Ook hebben we vissen.

Eén van mijn grote hobby’s is paardrijden. Tevens zijn zwemmen en wandelen met het gezin de dingen die ik het liefste doe.