Dierenartsassistent

Ik ben Joyce Bogtman en werk bij AniCura Kennemerland als dierenartsassistent. In 2007 ben ik afgestudeerd als paraveterinair, maar heb daarvoor ook al andere studies afgerond, zoals grafisch intermediair, fysiotherapie en orthomoleculair epigenetisch therapeut. Tegenwoordig houd ik me hier vooral bezig met de boekhouding en administratie.

Vier keer per jaar volgen we gezamenlijk met alle medewerkers van de praktijk nascholing. Dit is vooral gericht op klantvriendelijkheid en klanttevredenheid. Ik heb geen specifieke onderwerpen meer waar ik me in verdiep, aangezien ik bijna niet meer op de werkvloer sta.

Het leukste aan het werk vind ik het contact met de dieren, het werken in een team en baasjes die gelukkig zijn na een bezoek aan ons. Ik ben ooit dit vak ingegaan omdat ik me in dierenfysiotherapie wilde gaan verdiepen.

Altijd en overal op blote voeten

Thuis heb ik 3 katten. Hinemoa, Tara en Tiki. In mijn vrije tijd hou ik van bootcampen en op blote voeten lopen. Dat op blote voeten lopen doe ik altijd en overal. Ook naar de stad, winkels, evenementen en bijeenkomsten. Alleen in de kliniek heb ik schoenen aan. Afgelopen september heb ik nog de Dam tot Damloop op blote voeten gerend.

Mijn roeping ligt denk ik inmiddels op het humane orthomoleculaire vlak. Ik ben bezig een eigen praktijk op te zetten en een online training te schrijven.