De juiste dierenarts voor uw exotische huisdier

Om de allerbeste zorg aan reptielen, vogels, schildpadden en andere exotische huisdieren te kunnen geven, heeft u een dierenarts met vakkennis nodig. Een expert die niet alleen bekend is met de ziekten. Ook ervaring in het veilig en vooral stressvrij omgaan met bijzondere huisdieren is – naast beschikking over de juiste medische apparatuur – van het grootste belang.

Velserbroek +

Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
Zo vindt u ons 023 - 538 44 44

Dierenartsen krijgen normaal gesproken in hun opleiding niet veel te maken met exotische dieren. De medische zorg voor deze dieren is dan ook een vak apart. AniCura helpt u graag met het vinden van de juiste kliniek, waar u uw geliefde huisdier met een gerust hart kunt laten behandelen.

Verzorgingsadvies voor exotische huisdieren

Naast het bieden van de juiste zorg, adviseren onze veterinair specialisten u graag. Bijvoorbeeld over de beste voeding, huisvesting en behandeling van exotische huisdieren.

Preventieve zorg voor vogels
De meeste vogels zijn prooidieren en laten vaak pas zien dat ze ziek zijn als ze er ernstig aan toe zijn. Bij een jaarlijkse controle kijken we het dier na en wegen we de vogel. Het doel is een inschatting maken hoe gezond het dier is.

Daarnaast wordt de ontlasting onderzocht, om te kijken of er geen darmparasieten zijn. En om te controleren of de bacteriën in de darm in balans zijn.

Als laatste is een bloedonderzoek soms nodig om te kijken of de vogel besmettelijke ziektes bij zich draagt. Hoeveel bloed er nodig is, hangt af van het soort vogel dat u heeft en wat deze weegt. Bij een kleine vogel van ongeveer 100 gram zijn 2 druppels bloed al voldoende.  

Preventieve zorg bij reptielen
Reptielen zijn koudbloedige dieren. Ziekteprocessen verlopen zeer langzaam, maar tegen de tijd dat ze ziekteverschijnselen vertonen, zijn ze vaak al ernstig ziek.

Daarom doen wij graag een jaarlijkse controle bij uw dier. Hierbij wordt het gewogen en volgt een lichamelijk onderzoek. Om darmparasieten uit te sluiten, wordt de ontlasting gecontroleerd.

Huisvesting
Bij huisvesting is het belangrijk zo veel mogelijk de natuurlijke leefomgeving van het dier na te bootsen. Met het juiste licht, de meest geschikte warmte, luchtvochtigheid en inhoud.

Voeding en dieet

De juiste voeding verschilt per diersoort. Van insecteneters tot planteneters en alleseters: onze dierenartsen gespecialiseerd in exotische dieren geven advies op maat.

Heeft u vragen of maakt u zich zorgen en wilt u direct doorverwezen worden naar een van onze dierenartsen? Neem contact met ons op. We helpen u graag.