Wanneer uw hond overlijdt, kan dat een enorme klap voor u zijn. Uw hond is een belangrijk onderdeel van uw leven. Hoewel wij ons natuurlijk richten op het beter maken van huisdieren, zien wij het ook als onze belangrijke taak om u bij te staan met advies wanneer uw huisdier overlijdt.

Velserbroek +

Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
Zo vindt u ons 023 - 538 44 44

Een van de opties waar u voor kunt kiezen wanneer uw hond overlijdt, is om uw hond te laten cremeren. Wellicht heeft u hier al over nagedacht, maar wilt u hier meer over weten voordat u een keuze kunt maken.

Een collectieve of individuele crematie

U kunt ervoor kiezen om uw hond individueel of collectief te laten cremeren. Bij een individuele crematie wordt uw hond in zijn eentje gecremeerd. U kunt voorafgaand persoonlijk afscheid nemen van uw hond en soms kunt u bij de crematie aanwezig blijven, als u dat wilt. Na afloop kunt u ervoor kiezen om de urn met de as van uw hond mee naar huis te nemen. Bij een collectieve crematie worden er meerdere dieren tegelijk in een groep gecremeerd. Hun as wordt vervolgens uitgestrooid op een mooie plek, afhankelijk van het crematorium.

Het uitstrooien of begraven van de as

Als u de urn met de as van uw hond niet wilt bewaren, kunt u de as ook uitstrooien of begraven. Heeft u behoefte aan een gedenkplek? Dan kunt u op zoek gaan naar een dierenbegraafplaats. Sommige begraafplaatsen hebben speciale plekken voor gecremeerde dieren.

De kosten van de crematie van uw hond

De kosten van het cremeren van uw hond zijn afhankelijk van uw keuze voor een individuele of collectieve crematie. Voor een individuele crematie betaalt u meer. Andere factoren die van invloed zijn op de kosten zijn het gewicht van uw hond, of u de as in een urn mee wilt nemen en wat uw verdere wensen zijn.

Heeft u nog vragen over het cremeren van uw hond? Neem dan contact met ons op. De dierenartsen van AniCura staan voor u klaar.