Tijdens het doorkomen van het blijvende gebit is het mogelijk dat er één of meerdere tanden in een verkeerde stand komen te staan en daardoor ongemak of zelfs pijn veroorzaken. Soms kan er, door een afwijkende stand van een hoektand, een gat ontstaan in het gehemelte en is het zelfs onmogelijk om de bek op de juiste wijze te sluiten.

IJmuiden

Cederstraat 54 1971 KD IJmuiden
Zo vindt u ons 0255 - 51 12 36

De oorzaak van een verkeerde stand van het blijvende gebit kan o.a. liggen in een verstoorde wisseling van het melkgebit naar blijvende gebit of een afwijkende stand van de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak. Gelukkig is het mogelijk om in sommige gevallen, door middel van een beugel, de verkeerde stand te corrigeren.

Het Beugel stappenplan

Stap 1: Het tandheelkundig consult
Zoveel honden, zoveel gebitten. Of een afwijkende stand te corrigeren is, hangt van veel factoren af. Per gebit moet dan ook bekeken worden of een correctie haalbaar is en wat de mogelijkheden zijn.

Voor alle volgende stappen is het noodzakelijk om de hond te verdoven (diepe roes) zodat deze goed stil ligt.

Stap 2: Het “happen”

Stap 3: Het plaatsen van de beugel

Het plaatsen (ook onder verdoving) waarbij de beugel heel secuur met composiet wordt vastgezet. Afhankelijk van het type beugel, krijgt u instructies mee naar huis. Regelmatig controleren is nu heel belangrijk.

Stap 4: Het verwijderen van de beugel.
De beugel wordt pas verwijderd als het gebit gedurende 2 tot 3 weken in de juiste stand staat. Na het verwijderen van de beugel wordt het gebit gereinigd en gepolijst.

Een laatste advies: neem op tijd contact met ons op. Sommige correcties kunnen alleen vlak na het wisselen plaats vinden.

IJmuiden

Cederstraat 54 1971 KD IJmuiden
Zo vindt u ons 0255 - 51 12 36