Mark Dirven - Dierenarts-specialist cardiologie

Dierenarts-specialist interne geneeskunde en cardiologie, Dipl. ECVIM-CA Cardiology

Specialisme

Cardiologie

In 2004 ben ik afgestudeerd als dierenarts voor gezelschapsdieren aan de Universiteit van Utrecht. Direct na mijn afstuderen heb ik gedurende 5 jaar gewerkt onder supervisie van Drs. J.M.M. Cornelissen in Dierenkliniek Broerdijk te Nijmegen. Door hem ben ik gevormd als dierenarts in de algemene diergeneeskunde en de interne geneeskunde van gezelschapsdieren. Bovendien heb ik vele bijscholingen gevolgd en meerdere stages gelopen in specialistische centra in binnen- en buitenland op het gebied van de anaesthesiologie, spoedopvang, cardiologie, echocardiografie en echografie. Daar is de basis gelegd voor mijn interesse in en kennis van interne geneeskunde, anaesthesiologie, spoedopvang en natuurlijk de cardiologie.

Die kennis heb ik eerst in de praktijk verder uitgebouwd, maar sinds 2012 heb ik de mogelijkheid gekregen om ook als specialist in opleiding cardiologie en interne geneeskunde (Resident ECVIM-CA Cardiology) aan de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht werkzaam te zijn. Deze werkzaamheden combineer ik met mijn werk als praktijkdierenarts.

Vanaf december 2014 mag ik het team van het Verwijscentrum komen versterken op het gebied van de interne geneeskunde en met name de cardiologie.

Daarnaast geef ik veel cursussen, lezingen en trainingen aan dierenartsen en paraveterinairen en ben betrokken bij diverse wetenschappelijke studies op het gebied van hart- en longziektes.

In mijn vrije tijd probeer ik op mijn racefiets of cyclocrossfiets aan mijn conditie te werken.