Marieke Knies - dierenarts, gespecialiseerd in katten

Dierenarts gespecialiseerd in katten
Drs. MANZCVS (Feline Medicine); EMSAVM (Internal Medicine)

Expertise: katten

De ideale baan

Ik ben Marieke Knies, dierenarts bij AniCura in het Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht en de Spoedkliniek van Specialistisch Verwijscentrum Dordrecht.

Van kinds af aan wil ik al dierenarts worden. Ik was altijd in de weer met zielige dieren om ze te verzorgen en beter te maken. Het is dus heel tof dat ik er mijn werk van heb kunnen maken, de ideale baan!

Bijzondere band

Het interessantste aan het werk is het gepuzzel. Dieren kunnen immers niet zeggen wat er mis met ze is, waardoor elke patiënt weer een uitdaging is. Bovendien is het enorm afwisselend. Helemaal op het verwijscentrum en in de spoedkliniek zien we de meer ingewikkelde gevallen. Puzzelen geblazen dus!

Vaak krijg je met je vaste patiëntjes en met de intensieve patiënten in de spoed (en hun eigenaren!) heel snel een bijzondere band. Dat blijft speciaal en één van de leukste dingen aan het werk.

Opleiding in de kattengeneeskunde

Mijn specialisme is kattengeneeskunde. Extra opleidingen op het gebied van kattengeneeskunde (feline medicine) en een Australisch examen, dat ik met succes heb afgelegd, hebben hiervoor gezorgd. Er zijn in Nederland slechts 2 dierenartsen die dit examen gehaald hebben.

Katten zijn ingewikkelde dieren. Ze zijn nog lastiger dan honden, omdat ze dingen moeilijker laten zien en doordat ze altijd net even anders doen dan in de boeken staat. Katten schrijven zeg maar hun eigen boek.

Onze kliniek is Cat Friendly. Bekijk hier al onze behandelingen en diensten

Lyonesse Larksong Limpet

Als ik niet met dieren bezig ben, ga ik hardlopen, yogaën of lezen. Maar natuurlijk heb ik zelf ook katten! Pip, een roodharige Europese Korthaar. Zij is een diva die graag op avontuur gaat. En dan hebben we Punky, een bedachtzame oudere langharige kater van onbekende herkomst en als derde is daar Lyonesse Larksong Limpet (roepnaam Purples of Limpi), een Blauwe Russen dame die alles en iedereen lief vindt.

Afspraak of meer informatie?

Wilt u een afspraak maken, of heeft u een vraag? Neem contact met ons op.