Jesse Huijser

Dierenarts

Expertise: spoed & intensive care

Spoedarts

Ik werk als spoedarts bij AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht en AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden.

De combinatie van het helpen van dier (en zo ook mens) en de interesse in geneeskunde hebben mij doen beslissen diergeneeskunde te studeren. Ik ben in februari 2017 afgestudeerd aan de Faculteit van Gent, waarna ik drie maanden in Thailand (Lanta Animal Welfare) en Sri Lanka (Animal SOS) als vrijwillige dierenarts heb meegeholpen zwerfdieren te verzorgen.

Vervolgens heb ik de kans gekregen bij Algemene Dierenkliniek Randstad in Antwerpen een roterend internship te volgen waar ik veel heb bijgeleerd van de specialisten en daar mede-verantwoordelijk was voor de 24/7 spoeddienst. 

Bekijk hier al onze behandelingen en diensten

Snel kunnen helpen

Het leuke aan het spoedarts zijn, is dat geen enkele patiënt hetzelfde is en werkelijk alle aandoeningen voorbij kunnen komen. Het is erg fijn om een dier snel te kunnen helpen wanneer dit nodig is en hierbij de eigenaar ook gerust te kunnen stellen dat hun dier in goede handen is. De samenwerking met de specialisten om deze hulp van hoge kwaliteit te voorzien maakt het erg leuk en leerzaam.

Mingo uit het asiel

Ik heb zelf een klein oud katje (Mingo) gered uit het asiel. Dit is ze inmiddels vergeten en ze gedraagt zich als een echte diva. Haar eten moet altijd vers voor haar klaarstaan, je moet weg als ze op haar plekje op de bank wil en wil het liefst in stilte zonnebaden. 

Als ik niet aan het rennen ben in de spoeddienst vind ik het leuk om dit buiten te doen. Ik doe wel eens mee aan halve marathons en de hele marathon staat op mijn bucketlist. Natuurlijk hou ik ook erg van reizen naar de zon en zee om te surfen en duiken. Daarnaast kan je me vinden bij concerten en festivals variërend van jazz, funk, hiphop tot house.

Afspraak of meer informatie?

Wilt u een afspraak maken, of heeft u een vraag? Neem contact met ons op.