Over onze dierenkliniek

AniCura Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen is een modern dierenziekenhuis dat is gespecialiseerd in het behandelen van allerlei soorten kanker bij huisdieren.

Wij zijn hét oncologisch centrum voor kankerbehandeling in Zuidwest Nederland. We behandelen vrijwel elk type kanker met de juiste kennis van zaken en nieuwste behandelingsmogelijkheden. Een fijne gedachte voor als uw huisdier met deze verschrikkelijke ziekte te maken krijgt.

Verder passen we onder andere medische- en chirurgische oncologie, chirurgie, orthopedie, tandheelkunde en dermatologie toe. Eigenlijk alles waarmee we uw huisdier weer gelukkig en gezond maken. Ook maken we röntgenfoto's, echo’s en CT-scans. Deze zorg vindt altijd op afspraak plaats.

Wij blinken uit op de volgende vier punten:

Kankerbehandeling. Ons oncologisch centrum is uniek in Zuidwest-Nederland. We beschikken over alle technieken om ervoor te zorgen dat we uw huisdier de beste zorgen bieden. Om precies te zijn: wij verzorgen de diagnostiek, chirurgische behandelingen, medicinale behandelingen (chemo-, hormonale, target therapie) en in bepaalde gevallen ook radiotherapie (bestraling).

Ook kan het voorkomen dat er een combinatie van dit alles nodig is om uw huisdier zo goed mogelijk te behandelen. De kwaliteit van het leven van uw huisdier en uw wensen staan bij ons centraal!


Van kleine ingrepen tot grote operaties. En dat allemaal op één locatie. De specialistische zorg bestaat uit:

Kennis, ervaring, nascholingen en persoonlijke aandacht. Ons team heeft alles in huis om uw dier met veel liefde de beste zorg te bieden. Diergeneeskunde is altijd in beweging waardoor onze dierenartsen en dierenartsassistenten continu hun kennis en ervaring blijven verbeteren.

Altijd op afspraak. Zo heeft de dierenarts altijd ruim de tijd en hoeft u zo min mogelijk te wachten!

Onze historie

AniCura Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen is in 1983 opgericht door Johan de Vos, één van de belangrijkste pioniers in het bestrijden van kanker bij dieren. Samen met collega’s is het uitgegroeid tot een kliniek voor huisdieren en een uniek oncologisch centrum voor kankerbehandeling.

Elke dag is anders en maken we bijzonder mooie, en soms ook moeilijke, dingen mee. Veel van onze klanten delen hun verhalen op onze facebookpagina, we krijgen gemiddeld een 5/5 als beoordeling!

Johan de Vos

Na het plotseling overlijden van Johan de Vos op 6 april 2017 werden we diep geraakt door de honderden berichten en liefdevolle verhalen van dieren die dankzij hem zijn gered. Na zijn overlijden zijn zijn missie en visie voortgezet door de kennis en passie die hij al die jaren heeft gedeeld met ons.