Dierenarts

Interessegebieden: Palliatieve zorg, Oncologie en Weke delen chirurgie

Ik ben Lotte Beirens - van Kuijk, dierenarts bij AniCura Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen. Als kind was ik al begaan met het lot van honden en katten en wilde ik ze altijd in de buurt hebben. In 2005 werd mijn droom om dierenarts te worden een feit.

Bij ons kunnen we veel om een dier met kanker te helpen, als de eigenaar dat wenst. Dit gebeurt op zo'n hoog niveau, dat we uniek zijn ten opzichte van de rest van Nederland en België. Daar ben ik enorm trots op!

Vanaf 12 juni 2019 ga ik het team van Sterkliniek Stroowaert in Barendrecht ondersteunen. Deze kliniek is ook onderdeel van AniCura.

Dieren met kanker helpen

Als dierenarts heb ik jarenlange ervaring opgebouwd in de behandeling van honden en katten met kanker. Daarnaast is het goed begeleiden van de baasjes van de soms ernstig zieke dieren ook van onschatbare waarde. Wanneer bijvoorbeeld een baasje afscheid moet nemen van zijn huisdier, respecteer ik altijd de persoonlijke wensen om het zo aangenaam mogelijk te maken. Palliatieve zorg, stervensbegeleiding en euthanasie van gezelschapsdieren heeft dan ook mijn aandacht.

Ik ben opgeleid door dierenarts Johan de Vos en volg regelmatig bijscholing in oncologie en chirurgie. Sinds 2015 studeer ik Soft Tissue Surgery aan de Universiteit van Luxemburg. Ook mede-organiseer ik sinds 2007 het jaarlijks internationale congres voor dierenartsen ‘het ONCOlogisch Treffen’ in Soesterberg. En ben ik sinds januari 2019 bestuurslid van het Nederlands Kankerfonds voor Dieren (NKFD).

Verdelgje en Co

Thuis hebben we een poes Verdelgje (Europese korthaar) en een hond Co (Duitse Staander draadhaar). Wanneer ik thuis kom is er altijd een strijd wie er het eerst bij mij op schoot mag, maar ze moeten wachten tot ik mijn kinderen en man geknuffeld heb. We hebben trouwens ook nog 2 kippen.

Om fysiek en mentaal fit te blijven doe ik wekelijks aan ballet en fitness en wandel ik lekker met Co. Verder bak ik graag taarten, cupcakes en koekjes met m’n kinderen.