Barbara Vandevelde

Dierenarts

Interessegebeid: Radiologie

Ik ben Barbara Vandevelde en ben dierenarts bij AniCura Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen. Hier werk ik als radioloog. Vooral het werken op hoog niveau is mooi aan dit werk.

In 1999 studeerde ik af aan de faculteit diergeneeskunde in Gent. Daarna ben ik naar Zwitserland verhuisd om in 15 maanden tijd een internship kleine huisdieren af te ronden aan de Universiteit van Bern. Hier draaide ik mee op de chirurgie, interne geneeskunde, cardiologie en medische beeldvorming. Met name dat laatste was zo interessant dat ik er mee verder wilde.

Dat deed ik weer in Gent. Waar ik van oktober 2000 tot september 2005 een specialistenopleiding in Diagnostic Imaging ('radiologie') volgde van the European College Of Veterinary Diagnostic Imaging.

In die tijd heb ik ook nog verschillende stages in het buitenland gelopen. Sinds september 2007 heb ik de titel 'Board Certified Diplomate of the European College of Veterinary Diagnostic Imaging' (ECVDI). Sindsdien geef ik les en word ik gevraagd als spreker op congressen.

Ook haar eigen kliniek

Ik werk ook als consultant radioloog in verschillende grote klinieken in Nederland zoals hier bij AniCura. Daarnaast heb ik een eigen praktijk opgebouwd in Sint-Pauwels. Dierenradioloog heet het. Het is in een landelijk dorp in het Waasland (het centrum van de driehoek tussen Antwerpen, Gent en Brussel). In België dus.

Altijd druk

Ook thuis ben ik altijd in de weer. Twee honden houden me hier altijd bezig. Een teckel met de naam Bob en een Whippet genaamd Betsy. Verder houd ik van lezen, fietsen, reizen en tennis.