hond en kat

Weet u of uw dier last heeft van gebitsproblemen? Een slecht gebit is de nummer 1-ziekte bij honden en katten. Tijdens de maand van het gebit geven wij extra aandacht aan gebitsproblemen bij huisdieren. Doet u mee?

Korting op gebitsbehandelingen

In februari en maart geven wij extra aandacht aan het gebit van huisdieren. Tijdens deze maanden kunt u gebruik maken van onze speciale actie.

Heeft uw hond of kat last van gebitsproblemen, en is er een behandeling nodig? In de maanden februari en maart krijgt u een gratis gebitscontrole voor uw dier.

Aandacht voor gebitsproblemen

Bijna 60% van de baasjes weet niet dat een slecht gebit bij honden en katten bovenaan de lijst staat van ziektes. Het gevolg hiervan zijn veel klachten zoals pijn en een stinkende bek. Daarom vragen wij hier aandacht voor tijdens de Maand van het Gebit.

Wat weet u allemaal over het gebit van uw huisdier? Wilt u meer weten over de gevolgen van gebitsproblemen?

Ga naar: Maand van het Gebit

Doe thuis de zelfcheck

Vanwege de huidige lockdown vragen we baasjes nu eerst thuis een zelfcheck te doen. Als uw dier één of meerdere symptomen heeft, is het aan te raden contact op te nemen met een dierenarts voor een gebitscontrole.

Doe thuis de zelfcheck

Poetst u de tanden van uw huisdier?

Een groot deel van gebitsproblemen zijn te voorkomen door de tanden te poetsen van uw huisdier. Maar meer dan 30% van de baasjes vindt tandenpoetsen bij hun dier onzin. En dit terwijl acht op de tien honden en katten last hebben van gebitsproblemen.

Een aantal gevolgen door gebitsproblemen zijn:

Een paar keer per week tandenpoetsen is al een goed begin om tandplak te beperken. Daarnaast is het een goede manier om gebitsproblemen in een vroeg stadium te ontdekken, zoals afgebroken tanden of geïrriteerd tandvlees.

Lees meer over tandenpoetsen bij uw huisdier